My jsme malí sportovci na sněhu i ledovci!

Milí rodiče,

v minulém týdnu jsme se s dětmi vrhli na téma OLYMPIJSKÝCH HER. Hned v pondělí jsme zjistili, že ZOH se budou konat v Číně, která leží v Asii. Poslechli jsme si tedy čínskou hymnu, zhodnotili čínskou vlajku, ale nejvíce času jsme věnovali Velké čínské zdi, která děti nadchla. V atlase jsme přišli na to, že je to opravdu velká dálka a naší sportovci tam budou muset letět letadlem. V centru kostky se tak během týdne objevily Čínská zeď, letiště nebo olympijská vesnice.
V úterý jsme si vyzkoušeli, jaké to je, když sportovci vyhrají a obdrží tak některou z medajlí. Na stupínku vítězů pod českou vlajkou stanulo hned několik nadšenců a společně jsme si u toho zapěli českou hymnu. Ta nás provázela celým týdnem a děti už si jí v posledních dnech i pobroukávaly. Slíbili jsme si, že se hymnu naučíme, tak nám držte palce.
V týdnu se Kočičky dozvěděly, jak vypadají olympijské kruhy a jaký mají význam. Popovídali jsme si o zimních sportech a zjistili jsme, že bychom přidali na ZOH i koulování.

Ve čtvrtek jsme se vydali na delší procházku, abychom pozdravili paní učitelku Anetku. Děti paní učitelce nakreslily krásné obrázky s přáním brzkého uzdravení. Na děti čekalo krásné překvapení, protože Anet nám ukázala nádherná štěňátka – Lili, Coco a Siri. Dětem se ani moc nechtělo zpět do školky. Musely jsme slíbit, že se další den půjdeme projít stejným směrem. V pátek jsme šli tedy opět pozdravit štěnátka. K našemu údivu dětem cesta trvala asi o 10 minut méně než v předchozím dni 🙂 holt pejsci jsou pro děti dostatečná hnací síla.

V dalším týdnu budeme pokračovat v tématu olympijských her a moc se na všechny těšíme.
Jana, Anet a Jíťa