U nás v Kočičkách

Milí rodiče,

v uplynulém týdnu se u Kočiček děly věci. V pondělí a v úterý měly naše kočičí dětičky na starost veverčí paní učitelky. Děti si užily aktivity na zahradě a tvořily sluníčka na několik způsobů – např. kreslením v barevném písku, vystřihováním z papíru, obtiskáváním rukou…Dle reakcí dětí bylo sluníčkové tvoření zábavné a shodli jsme se na tom, že jsme si tím Slunce naklonili a zajistili si tak dokonalé počasí na středeční výlet.
A tak jsem tedy ve středu všichni s nadšením vyrazili na celodenní výlet. Po celou cestu panovala skvělá nálada a ta nám už vydržela po celý den 🙂
Na výletě jsme si užily dostatek legrace, vody, bahna, vodních živočichů, pohybu na dětském hřišti ve Žďáru a také dostatek spánku v autobuse na cestě zpět.
Celý čtvrtek jsme pak strávili povídáním o tom, co se nám na výletě nejvíce líbilo a vše jsem poté tvořili v centrech. V manipulačních hrách se podařila složit kuličková dráha, v kostkách vodní svět, v ateliéru pak děti své zážitky přenesly na papír.
Pátek jsme věnovali především přípravám na zahradní slavnost. Trénovali jsme, až se z nás kouřilo, a věříme, že se nám vše v úterý vydaří.


V pondělí 13. června se výlet nekoná – budeme pilovat vystoupení na ples.
Prosíme Vás o pomoc s pohoštěním na zahradní slavnost – uvítáme ovoce, zeleninu (umyté, nachystané), ale také upečené dobroty. Prosíme, přineste vše již v úterý ráno.

Na zahradní slavnost budou děti potřebovat:

džínové kalhoty/kraťasy/sukně
– bílá trika
– kočičí uši

Předškolákům mohou rodiče přinést také slavnostní oblečení na závěrečné šerpování.