Beseda se spisovatelkou Vladimírou Staňkovou

Dnes nás svoji přítomností potěšila spisovatelka Vlaďka Staňková, autorka knížky “Vymetkout a záhada prázdného pokoje” i knížky “Abeceda zvířátek”. Obě publikace nám představila.

Děti se zaujetím poslouchaly o skřítku Vymetkoutovi, který zapříčinil zmizení hraček z pokojíčku jednoho velkého nepořádníka, který měl zčista jasna v pokoji uklizeno. Jenže ouha, ukázalo se, že hračky, co byly předtím rozházené nejsou uklizené, ale jsou fuč.
Úryvek z knihy:
“Poslední školkový den! A poslední školní! Prázdniny jsou tady! Jenže co to stalo? Kam Péťovi zmizely hračky? „Ty jsi všechno uklidil?“ ptá se Jáchym. „Neuklidil jsem nic,“ říká Péťa. Jenže pokoj je úplně prázdný. Není tu ani jedna kostička lega. Ale co je to támhle? V rohu pokoje. Tajemný dopis napsaný zlatým písmem. S podivným podpisem: Vymetkout.”

Potom jsme hádali, o kterém zvířeti nám Vlaďka čte básničky a snažili jsme se ho najít na obrázku. Zvířata byla krásně ilustrovaná. V knize je vždy jedno zvíře ke každému písmenku, takže knížka je vhodná pro všechny předškolní děti. Díky paní spisovatelce jsme tak objevili i pro některé z nás neznámá zvířata jako Urzon, Lama Alpaka, Tasmánský čert, Narval a nejzajímavější ze všech Vombat. Zkuste se zeptat dětí, co je na Vombatovi zajímavé 😉

Besedu jsme si v jednotlivých třídách moc užili.

Tým MŠ