Dopravní prostředky

Milí rodiče a žabičky,

tento týden byl zaměřen na dopravní výchovu. V ranních kruzích jsme si ukázali typy aut, jakou mají velikost barvu, kolik mají kol a k čemu se používají. Řidiči aut musí respektovat dopravní značky. Pomocí obrázků jsme si vysvětlili některé z nich např: přechod pro chodce, parkoviště, zákaz vjezdu, dej přednost v jízdě. Důležitá byla i zmínka o semaforu a jeho barvách. Děti procvičovaly směry vpravo, vlevo, rovně, vzad. Při procházce jsme zkoumali okolí a hledali jednotlivé typy dopravních prostředků i již známé dopravní značky. Děti to velice bavilo a zaujalo. Také jsme si řekli pár slov o panu policistovi. Jakou má uniformu, co potřebuje ke své práci, co dělá. Příští týden nás čeká jeho návštěva.

A co v centrech? Děti si vyzkoušely v kostkách sestavit pomocí víček a dřívek dopravní značky podle zadaných obrázků. V dílně z klacíků a dřeva sestavily nákladní auto. V ateliéru malovaly různá auta voskovkami. V knihách a písmenech procvičovaly opisy slov dopravních prostředků, grafomotoriku, rozlišovací schopnosti a matematické dovednosti. V pokusech prozkoumávaly pomocí hracích aut jejich různorodou rychlost. A v hudbě jsme si všichni naučili písničku:

,,TÚ, TÚ, TÚ, AUTO UŽ JE TU´´

Na závěr týdne jsme si dali s dětmi tělocvik. Protáhli tělíčka jógou a soutěžemi s auty. Nezapomněli jsme na Matyáška a popřáli mu k narozeninám. Více napoví fotky.

Pro maminky chystáme krásný Den matek ve čtvrtek 11.5. v 17:00 hod. Na nástěnce si můžete přečíst, co si pro vás děti připravily.

Krásný prodloužený víkend přejí

Lucka, Iveta, Lenka a Miluška