TAM KDE ŽIJÍ DIVOČINY

Milí rodiče,

tento týden jsme pracovali s příběhem, který začal vyprávěním „Byl jednou jeden malý kluk a ten strašně zlobil maminku, dělal vše naopak…“ Pohybem i slovně si děti pomalu osvojují, co jsou to protiklady. Protože Max zlobil od rána do večera, celý týden, měsíc i rok, zdokonalují si i dny v týdnu, roční období a měsíce. Povídali jsme si o tom, co to ZLOBENÍ A VZTEKÁNÍ vlastně je. Každý den byla možnost vstoupit do role Maxe. Víme, že je to hra, a tak to nesmí bolet, do role vstupuje jen ten, kdo chce. Z role umíme vystoupit! Odpovídali jsme na otázky. Jak se choval Max a jak bych se choval já, kdyby…? Pořídili jsme „album zlobivých fotografií”. Děti pantomimicky předváděly „zlobení“. To vyfotily a společně jsme vše komentovali. Touto formou děti samy pojmenovávají a odůvodňují nevhodné chování, učí se spolupracovat, domluvit se, vyjádřit slova obrazem, přemýšlet a být ohleduplní. Že Max zlobil maminku už víme, ale nevěděli jsme proč. Ptali jsme se. Maxi, proč zlobíš? Každý tak měl možnost si na Maxe zahrát a odpovědět. Ve čtvrtek jsme se dostali k samotné knize „Tam, kde žijí divočiny.“ O čem je, si nechte vyprávět. Pracovat s knihou a divočinou budeme i příští týden.

Příští týden ve středu nás také čeká Zahraní slavnost, na kterou se nejen připravujeme, ale také moc těšíme. Jestlipak máte už připravené požadované oblečení? Moc vás prosíme o jeho obstarání. Občerstvení, prosíme doneste už ráno, aby nám ho paní kuchařky mohly připravit na tácy. Drobné dárky do plachet budete házet až na slavnosti. Děkujeme.

V pondělí na výlet nejdeme, budeme koordinovat nástup a vše společně secvičovat. Na výlet se budeme těšit 19.6. Děti výlety krásně zvládají. Šlapou, pomáhají si, koukají kolem sebe. Máme z nich opravdu velkou radost.

Užijte si hezký víkend a vyrazte třeba na výlet. Saša, Dominika, Lenka a Lenka

PS: Co vše jsme dělali v centrech aktivit můžete vidět ve fotogalerii a na nástěnce.