Seznamujeme se s technikou

Milí rodiče a žabičky,

v pondělí jsme si dali kratší výlet do okolí Barrandova a děti si pohrály na různých hřištích a zhlédly při procházce papoušky. Po návratu na školní zahradu v hraní pokračovaly.

V úterý nás čekala velká narozeninová oslava některých dětí. V domácnosti samy připravily pohoštění, v dílně vytvořily prostírání a v kostkách velkolepé posezení, které ozdobily. V manipulačních hrách vyrobily pytlíček dobrot ve tvaru motýlka. Oslava se povedla a děti si to velice užily.

Ve středu a čtvrtek jsme si v kruhu povídali o vědě a technice. Jak vznikly a do dnešní doby se vyvíjely různé užitečné věci např: telefon, televize, auta, letadla, lodě, počítače. V knihách a písmenech děti vypracovávaly grafomotorické a matematické pracovní listy. V ateliéru malovaly různé příběhy do předkreslených modelů televizí. V kostkách sestavovaly auto či vyhledávaly různé druhy aut a vymyslely k nim dráhu. V manipulačních hrách složily letadlo z papíru a v pokusech sestavily starý telefon.

Každý den při hezkém počasí se děti mlhovaly a bylo skvělé je při tom pozorovat , jak si to užívaly.

V pátek při tělocviku jsme si zahráli hry na židličky, sochy, ale i pohybovou chvilku využili na školní zahradě.

Chtěli bychom poděkovat všem rodičům, kteří se podíleli na pohoštění pro narozeninovou oslavu.

Pondělní výlet platí, odchod je v 8:00.

Poslední den docházky vašeho dítěte odneste prosím všechny osobní věci z šaten včetně pláštěnek a holin. !! Šatny se v létě budou malovat. Děkujeme.

Krásný a sluneční víkend přejí

Lucka, Iveta, Lenka a Pája