Ptáci v zimě

Milí rodiče,

tento týden jsme se zaměřili na život ptáčků v zimě a povídali si o nich: Co jedí a jak je můžeme přikrmovat? Kam se před zimou ukrývají? Kteří ptáčkové u nás zůstávají? Některé z nich jako je např: VRABEC, SÝKORKA, HAVRAN, STRAKA, HOLUB jsme si ukázali na obrázcích.

Při procházce jsme pozorovali přírodu a čekali, zda nějakého neuvidíme. Zdařilo se 😊. Straka zkoumala lesklé ozdoby na balkóně, holubi se k sobě choulili, malý vrabeček poskakoval na kmeni stromu. Zdokumentovali jsme to a vy si fotky můžete prohlédnout a najít maskovaného vrabečka.

V ranním kruhu jsme procvičili orientaci v prostoru, počty, barvy, zručnost. Při skládání slova PTÁČEK se děti učily rozlišovat jednotlivá písmena a jejich počet.

V centrech pracovaly s různým materiálem – papír, dřívka, PET víčka, písek, modelína…a vytvářely z nich ptáčky, krmítka, budky, hnízda…Obtahovaly šablony, malovaly, vybarvovaly a lepily. Procvičily si písmena, číslice, geometrické tvary a dechová cvičení. Uvolňovaly si zápěstí krouživými pohyby. Vážily různá zrníčka a vytvářely lojové koule pro ptáčky. Ty jsme zavěsily na školní zahradě. Zábavnou formou ,, zobaly,, napodobeniny zrníček pomocí kolíčku na prádlo. K procvičení jemné motoriky prstů byla použita šroubovací stavebnice.

Také jsme si za tento týden naučili novou básničku 😊, kterou vám jistě s radostí děti přednesou.

Dneska je venku velká zima,

nemusí to být jen prima.

Ptáčkové dnes mají hlad,

nemohou nic vyzobat.

Slunečnici my jim dáme,

oříšky dnes také máme.

Sýkorka a vrabeček,

sbírá každý drobeček.

Pátek byl věnován tělocviku, při kterém jsme si zahráli spoustu her a protáhli si tak svá tělíčka.

Krásný víkend přejí

Lucka, Iveta a Lenka