Zvířata v zimním lese

Milí rodiče,

tento týden jsme se vydali po stopách zvířat. Povídali jsme si o tom, jaká zvířata můžeme v lese potkat a jak jim v zimě můžeme pomoci. Rozřazovali jsme je podle toho, jestli jsou v zimě vzhůru nebo jestli se ukládají k zimnímu spánku. Zkoumali jsme také stopy zvířat.

V úterý v ateliéru děti kreslily vybrané zvíře v lese, v dramatice si hrály na ukládání zvířat k zimnímu spánku a v kostkách stavěly úkryt, kam by se zvířata k zimnímu spánku mohla uložit.

Ve středu v knihách a písmenech děti rozřazovaly, která zvířata v zimě spí a která jsou v zimě vzhůru. Ostatní centra byla zaměřena na zvířata, která v zimě spí. V dílně a v ateliéru vytvářely různými způsoby medvěda a v manipulačních hrách stříhaly a následně lepily jezevce.

Tento týden byl výjimečně tělocvik již ve čtvrtek, kde se hrály pohybové hry, protáhli jsme se a následně si děti prošly pár stanovišť s různými aktivitami.

V pátek byla centra zaměřena na stopy zvířat. Nově jsme zařadili i centrum POHYB, ve kterém děti postavily dráhu z dostupných pomůcek a vydaly se “po stopách zvířat”.

S přáním hezkého víkendu

Mirka, Aneta, Lenka

PS: Na novou aplikaci Správa MŠ budeme přecházet od 1.3. 2024