Slet čarodějnic

Milí rodiče, milé děti,

tento týden jsme se si s dětmi pověděli hlavní význam tradice pálení čarodějnic, a také jsme si řekli, proč se staví Májka. Zaměřili jsme se především na rozvoj zrakového vnímání a to především na zrakovou analýzu a syntézu.

Kluci hledali postavenou Májku u “domu” holčiček a v rámci dramatizace si vyzkoušely žádost o ruku. Společně jsme si také uvařili kouzelný lektvar, do kterého jsme přidali vše, co se nám nelíbí, nebo čeho se bojíme. Vše jsme pak za pomoci hluku a “ohně” odehnali pryč.

V úterý jsme se zaměřili na to, jaká je čarodějnice, jak vypadá a společně jsme si ji taky vytvořili. Použili jsme k tomu vše, co nám bylo po ruce. Děti rozvíjely především manuální dovednosti a pracovaly například s bavlnkou nebo látkou.

Také tento jsme pracovali ve skupinkách, kdy děti měly za úkol domluvit se a postavit co nejvyšší hranici. Společně jsme pak porovnávali, která je nižší a vyšší a jaký způsob stavění se nejvíce osvědčil.  

V rámci center si děti vyzkoušely také několik experimentů a to hlavně s barvami. Děti také skládaly a lepily obrázek čarodějnice a vyzkoušely si také kreslit podle návodu.

V pátek už nás čekalo čarodějnické dopoledne, kde na děti čekalo několik stanovišť. Za odměnu si pak u čarodějnice Berty mohly vybrat sladkou odměnu.

Zítra už se těšíme, že se setkáme zase celá třída. Tématem tohoto týdne bude „Můj dům.“

Krásný zbytek víkendu přejí,

Verča, Terka a Janička