Dýňujeme 🎃🕯

Milí rodiče a milé žabičky !

Tlustá dýně svítí líně
v naší malé zahradě,
vymlouvá se, že ji kouše
malá muška na bradě.

Tento týden byl VELMI, VELMI dýňový. 🤣 Nejenom, že jsme dýně dlabali, ale také jsme je vyráběli, malovali, umývali semínka a z nich zase vyráběli. 

V pondělí jsme si říkali, kde dýně rostou, a ukazovali jsme si je i na naší zahrádce. Dýni jsme si také vydlabali a pozorovali, jak vypadá uvnitř. Četli jsme si pohádky, dokonce i ty strašidelné. Povídali jsme si o keltském lidovém svátku “Halloweenu”, který se slaví 31.října. 

V úterý jsme měli ve školce Dýňobraní. Celý den jsme se věnovali hlavně výzdobě a vyřezávání dýní. Dozvěděli jsme se, že někdo chce dýni Batmana, někdo klasickou strašidelnou s velikými zuby a někdo zase pavouka. 

Ve středu jsme centrovali. Vyráběli jsme z dýňových semínek, lepili dýně z proužků papíru, koupali Oskara a připravovali jsme třídu na velkou akci, která byla ve čtvrtek – Halloweenskou párty!!

Celý čtvrteční den jsme si velmi užili. Tancovali jsme ve strašidelných kostýmech, malovali si pavouky a pavučiny na obličej barvami, bouchli jsme šampáňo a jedli dobroty, které nám zůstaly z předešlých akcí. 

V pátek jsme měli tělocvik. 

S dětmi jsme se již pustili do našeho třídního výtvoru z pribináčků. Myslíme, že budete nadšení. Ale ještě Vám nic neprozradíme. 🤪

Moc Vás prosíme, přineste si v pondělí pruhovaná trička. Je to kvůli fotce s pribináčkem. 

Děkujeme. 😊

Přejeme krásný víkend,

Anet, Luci a Léňa