Tlustá dýně svítí líně

Tlustá dýně svítí líně
v naší malé zahradě.
Vymlouvá se, že ji kouše
malá muška na bradě.

Milí rodiče,

tento týden byl pestrý. V pondělí se konala narozeninová oslava. V centrech aktivit děti připravily pudink s ovocem, vyrobily pro oslavence přání, vyzdobily slavnostní tabuli a dort. Oslavencům jsme popřáli a zazpívali. Všem rodičům zapojeným do přípravy oslavy moc děkujeme:-)
Úterý bylo zaměřeno především na královnu podzimu a tou je dýně. V ranním kruhu jsme se o dýni mnoho dozvěděli. Jakou má barvu, tvar, že je tvrdá, jestli voní, i co se skrývá uvnitř. V centru Objevy a pokusy jsme pak zasadili dýňová semínka, v Ateliéru jsme vyrobili netopýry z papírových roliček a v Manipulačních hrách děti vytvořily dýně z papíru.
Odpoledne jsme společně strávili u dlabání dýní, opékání buřtů i ochutnávání tradičních dýňových pokrmů. Všem přítomným moc děkujeme za spolupráci a donesené dobroty. Dle vašich reakcí i reakce dětí se akce velmi vydařila.
Ve středu proběhlo focení, kdo chyběl, tomu peníze vrátíme v nejbližších dnech.
Ve čtvrtek jsme navštívili solnou jeskyni. Během cesty foukal silný vítr. Dokonce jsme viděli pouštění draka. Další termín je naplánován 11.11.
V pátek jsme zažili nevšední tělocvik. Děti závodily ve skoku v pytlích, v plazení, v nošení ořechu na lžíci a dokonce se konala i míčová vybíjená.
Příští týden jsou ve středu a v pátek podzimní prázdniny, provoz MŠ bude částečně omezen, počítejte s možným rozdělením či spojením třídy, angličtina odpadá.

Pohodový víkend přejí Anet, Jíťa a Jana