Mobilní planetárium

Milí rodiče,
dnes nás navštívilo mobilní planetárium s animovanou pohádkou. Děti se díky pohádce naučily, jak to vypadá ve vesmíru, měly možnost vidět planety, komety a jiná ostatní vesmírná tělesa. Seznámili se s planetou Zemí především s povrchem Země, moři a oceány.

,,Mládě Žraloka Jack byl mečoun – žralok. A byli tam taky jiní žraloci. Ryby tam taky byly. A malá se jmenovala Prcek. A měli zachránit útes. Útes je kouzelný a chrání všechno živé. Ten útes měl přestat být kouzelný. A taky tam byla želva a jmenovala se Kassandra a oni museli tu želvu najít. A žila v lese z chaluh. Aby tu želvu našli museli plavat. Útes kde bydleli byl totiž kouzelný a chránil všechny. Želva jim poradila ať se svojí písní dotknou měsíce a ten zvuk se pak dotknul měsíce. A Měsíc jim pomohl. A moře se zase zvedlo a útes byl zachráněný. ”
Matěj a Šarlota

Nechte si příběh vyprávět stejně jako my. Pomocí knih a encyklopedií můžete vyhledávat další informace k vesmíru. Děti projevily o téma zájem, pohádka se všem líbila a těšíme se na další akci. Již příští týden nás čeká Den s tatínky.

Tým MŠ