Co se točí?

Milí rodiče,

v pondělí se nám v kruhu na koberci objevila obruč. Co vše s ní můžeme udělat? Někdo by ji přeskočil, lezl skrz ni, někdo by ji podlezl, někdo by ji rozkutálel na koberci a někdo by ji roztočil – na ruce nebo pasem. Co ještě můžeme roztočit? Co vše se točí? Tímto jsme začali tento týden. A tak jsme v rámci kruhu a center prozkoumávali a hledali v prostoru naší třídy vše, co se točí. V knihách, v Ateliéru nebo v Pokusech.

Další den jsme společně roztočili pračku. Proč je důležité třídit prádlo? Děti, vzpomenete si, co se stalo s oranžovou barvičkou, když jsme do ni pomocí pipety přidali modrou? A tak jsme si tento den hráli hlavně s barvami. V Ranním kruhu jsme třídili prádlo podle barev. Házeli jsme s barevnou hrací kostkou, podle toho, jaká barva padla, tu barvu prádla jsme pak pověsili na šňůru za pomoci kolíčků, a tak jsme procvičili také jemnou motoriku. V Pokusech děti dokončily pokus s barvami, tentokrát do barev přidaly bílý ubrousek, jako bílé prádlo, a společně jsme pozorovali, co se stane, pokud k bílému prádlu přihodíme do pračky také jinou barvu. V Domácnosti jsme roztřídili prádlo a nakonec jsme se šli na pračku v naši školce podívat.

Ve středu jsme společně roztočili kuchyňský robot. Zahráli jsme si hru na rozvoj sluchové paměti “míchám, míchám těsto”, do těsta jsme kromě vajíček, mouky, mléka, přidali také kost, myš, klobásku aj. Tento den jsme se zaměřili na posloupnost. V kruhu jsme si poskládali obrázky, jak postupujeme při pečení bábovky, kterou jsme si pak taky v Domácnosti upekli. Tímto chceme ještě jednou moc poděkovat mamince od Maxíka, která nám robota věnovala, děti si pečení opravdu užily :).

Ve čtvrtek jsme si zahráli na hodináře a roztočily se nám tak hodinkové ručičky. Naučili jsme se krátkou básničku, opisovali jsme čísla, skládali je z písku a PET víček, opisovali v Ateliéru a v Dílně při výrobě hodin.

V pátek se nám při tělocviku roztočilo celé tělo. Zahráli jsme si hru “Zrcadlo” a ukázali jsme si, čím vším můžeme na svém těle točit. Pak jsme roztočili také švihadlo, které jsme přeskakovali a podlézali. Venku nám nasněžilo, a tak jsme nakonec ještě roztočili pořádné sněhové koule a postavili si sněhuláka.

Příští týden z důvodu jarních prázdnin nebudou probíhat kroužky.

Dále vás poprosíme ve třídě o nahlášení zájmu o letní prázdniny (8. – 19. 8. 2022). Po obdržení termínů letního provozu ostatních školek budou termíny vystaveny na nástěnce. V případě zájmu o letní provoz v jiné školce si u nás vyžádejte kopii evidenčního listu a potvrzení od lékaře. Dítě je pak potřeba zapsat v době zápisu na letní provoz osobně.

Děkujeme.
Klidný víkend!
Terka, Verča a Janička