Jarní zahrádka

Milí rodiče,

přiblížil se nám čas, kdy většina z nás začíná vysazovat rostliny do zahrad, květináčů nebo truhlíků, a tak jsme růst jarních květin přiblížili i našim dětem.

Celý týden jsme hráli několik her, které nám pomohly rozpoznat první jarní kytky, které již vyrostly nebo v nejbližší době vyrostou. Počasí nám přálo, a tak jsme růst kytiček pozorovali i v předzahrádkách našich domovů. Zjistili jsme, že sněženky již pomalu odkvétají a krokusy již otevírají svá poupata. V pondělí květiny děti hledaly také po třídě, které jsme se učili společně pojmenovat. Ti šikovnější dokonce skládaly z písmenek celé názvy květin. Květiny jsme také rozkládaly na slabiky, společně jsme si zdramatizovali jejich růst a připomněli si, jak o kdo se o květiny stará.

Nejvíce jsme se tento týden věnovali centru Pokusy a objevy a Domácnost, které patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Kromě poznávání kytiček, jsme si vyzkoušely pokus s potravinářským barvivem, které děti přidaly do vody s květinou. Jak to s květinou dopadlo, můžete vidět ve fotogalerii:-)

V centru Domácnost si děti tentokrát upekly sušenky z lineckého těsta. Vyzkoušeli jsme si trošku jinou techniku a těsto tvarovali strojkem do tvaru kytiček. V centru Domácnost si děti zasadily i několik kytiček, které budeme v následujících týdnech pozorovat.

Kytky děti také skládaly z papíru, vyráběly z drátků a bavlnky nebo malovaly. V centru Kostky si postavily vlastní záhon a v centru Písek a voda hledaly například semínka květin.

Krásný víkend vám přejí Verča, Terka a Janička