Čím bych chtěl být, až vyrostu?

Milí rodiče,

tento týden jsme pokračovali v seznamování dětí s profesemi dospělých. Zaměřili jsme se na to, aby děti získaly kladný vztah k práci praktickými činnostmi během týdne a poznaly její důležitost. V ranním kruhu jsme otevřeli diskuzi otázkami: „Čím je tvá maminka, čím je tvůj tatínek?“ (Kam chodí moji rodiče do práce?), „Proč chodí dospělí do práce?“,„Čím bych chtěl být, až vyrostu?“ Milým překvapením pro nás bylo, že některé děti si pamatovaly přesný název povolání rodičů (například programátor, potřebuji ke své práci počítač), ale řada dětí nevěděla, kde tatínek nebo maminka pracují a co potřebují ke svému zaměstnání. Zkuste si o tom doma popovídat:-)

V centrech aktivit děti procvičovaly grafomotoriku, pojmy, sluchovou paměť, zrakovou paměť (pomocí Kimovy hry), jemnou motoriku i kooperaci. V centru Domácnost se sešlo pět pekařů, kteří připravili tvarohové a povidlové šátečky, které nám pomohl upéct paní kuchařka. V centru Dílna si děti zahrály na konstruktéry a postavily společně robota, v Knihách a písmenech děti obtahovaly plastelínou název profese, které se rády věnovaly, až vyrostou. V Manipulačních hrách děti provlékaly knoflíky dle předlohy, procvičovaly tak matematické představy a jemnou motoriku.

Ve čtvrtek si děti užily narozeninovou oslavu. V centru Ateliér děti oslavencům vytvořily přání, v Dramatice ozdobily dort a v Kostkách postavily trůn. Děkujeme rodičům za součinnost při přípravě narozeninového pohoštění. Děti si tak mohly připravit ovocné špízy polité čokoládou, které měly dle reakcí dětí velký úspěch.

Žádáme rodiče, aby s dětmi vcházeli do areálu MŠ a odcházeli z areálu MŠ POUZE brankou, vrata ve vrchní části areálu slouží výhradně k vjezdu a odjezdu automobilů. Pokud tak činíte, moc děkujeme.

Z důvodu technické chyby serveru jsou fotografie ke zhlédnutí v odkazu níže. https://www.uschovna.cz/zasilka/WBTWH587MFBEBN6M-ED5/

Krásný slunečný víkend přejí Anet, Jana a Jíťa