Hody, hody, doprovody, já jsem malý zajíček, utíkal jsem podle vody, nesl košík vajíček. 🐰🪺🐣

Milí rodiče a milé žabičky,

na naší zvířecí farmě jsme strávili ještě týden, ale už jsme si pomalu začali povídat o tom, co nás čeká příští týden. Jsou to Velikonoce! 

Ještě jsme si zopakovali, jaká máme farmářská zvířata, jak se říká samici, samci a mláděti. 
V pondělí jsme modelovali vajíčka z modelíny, malovali jsme vajíčka vodovkami, tiskali jsme prasátka temperou a vyráběli velikonoční dárečky. 
V úterý jsme navštívili knihovnu. Účastnili jsme se divadelního představení O perníkové chaloupce. Pohádka se nám všem moc líbila. 
Poté nám paní knihovnice půjčila leporela, povídala nám o knížkách a kde jakou knihu najdeme. 
V dalších dnech jsme si začali povídat o Velikonocích. Jaké jsou jejich hlavní znaky a tradice, co o Velikonocích děláme. 
Vyskládávali jsme vajíčka víčky od PET lahví a barevnými dřívky, vypracovávali jsme pracovní listy na grafomotoriku a orientaci v prostoru. S dětmi jsme také vyzkoušeli novou malířskou techniku – pointilismus.

V pátek jsme měli tělocvik. Rozcvičili jsme se s barevnými obručemi a poté jsme se rozdělili do několika skupinek. Každá skupinka měla nějaký úkol a postupně jsme si je měnili. 

Posíláme také pár fotek z angličtiny. S předškoláky jsme probrali barvy, pohyby, můj dům, moje tělo a obličej, ovoce a zelenina. 
Teď nás čeká téma zvířata. 

Moc Vás prosíme 🙏🏼 ,
přineste Vašim dětem do školky čistě BÍLÁ trička, abychom je mohli pomalovat. 
Využijeme je na závěrečném zahradním plese. 
Moc Vám děkujeme. 

Přejeme Vám krásný víkend,
Anet, Lucka a Lenka