Veselé Velikonoce

Milí rodiče,

Velikonoce jsou před námi, a tak vám všem přejeme ať si je ve zdraví a pohodě s dětmi užijete 🙂

Tento týden jsme se zaměřili hlavně na spolupráci mezi dětmi a práceschopnost. Po návštěvě prvních tříd, které jsme navštívili s předškolními dětmi v úterý, bylo vidět, jak moc je potřeba právě tuto oblast rozvíjet. Jak na tom konkrétně děti jsou, nám ukázalo několik činností, které jsme s dětmi nejen tento týden vyzkoušeli.

V pondělí dostaly děti do rukou provaz a měly za úkol vytvořit z něj oválný tvar. Jak vidíte na fotografiích, společnými silami se jim to povedlo. Oválný tvar děti v centru Ateliér také obtahovaly, nebo vyhledávaly po třídě, zatloukaly v centru Dílna, ale také stříhaly v centru Manipulační hry.

V centru Ateliér jsme tentokrát vyzkoušely techniku s holicí pěnou a temperovými barvami. Děti míchaly špejlí různé tvary, které následně obtiskly na papírové vajíčko. Vznikly tak různé ornamenty. Jiný den jsme vyzkoušely zdobit vajíčka zmizíkem na předem potřený papír inkoustem. Moc děkujeme za spolupráci s vyfouknutými vajíčky. Děti si je podle fantazie celý týden zdobily.

Během odpoledních činností jsme s dětmi zkoušeli uplést i pomlázku. Použili jsme k tomu chlupaté drátky. Starší děti si zkoušely zavázat mašličku.

Ve čtvrtek na děti čekal ve třídě vzkaz od zajíčka, který si přichystal pro děti cestu za dobrodružstvím. Děti se měly vydat vyznačenou cestou k místu, kde na ně čekalo několik úkolů. Jejich splnění děti dovedlo k tajence, kde našli poklad 🙂 Přálo nám krásné počasí, a tak jsme toho využili a centrovali jsme celé dopoledne venku.

Krásný prodloužený víkend vám přejí paní učitelky Verča, Terka a Janička