Veselé Velikonoce!!

Milí rodiče,

tento týden jsme naplno pokračovali v přípravách na významné jarní svátky – Velikonoce. S dětmi jsme si více přiblížili velikonoční symboly. Podrobně jsme si vysvětlili dny pašijového týdne – jaké pověry a zvyky se každému dni vážou. Řekli jsme si, kam každý rok o Velikonocích odletí zvony ze všech kostelů a kdy se zase vrátí.
V centrech jsme zdobili na různé způsoby vyfouklá vajíčka – pískem, barvami, třpytkami. Děkujeme rodičům, kteří přinesli více vajíček, nakonec se díky tomu mohli z kraslic těšit všechny děti. Kraslice jsme zkusili vytvořit také jako proplétaný obrazec z bavlnky nebo jako papírovou skládačku na velikonočním přání. Velký úspěch u dětí měla papírová minivajička na kolíčku, která po otevření skrývají malé kuřátko – jsou vystavená na nástěnce v šatnách.
V centru domácnost děti na zelený čtvrtek upekly velikonočního beránka, kterého si po obědě daly jako dezert. Z beránka nezbyl ani drobeček, zda se tedy, že z našich kočiček rostou talentovaní pekaři a ještě talentovanější jedlíci.
V ranním kruhu jsme kromě zpěvu velikonočních koled, shlédli krátký velikonoční příběh a vytvořili kolektivně jednu velkou kraslici – zopakovali jsme si přitom tvary, barvy i počty.
Ani v tomto týdnu jsme nezapomněli na naše sýkorky a pečlivě jsme je sledovali. S radostí jsme zjistili, že náš páreček má v hnízdě minimálně jedno vajíčko. Snad se tedy brzo budeme těšit společně se sýkorkami z malých ptáčátek.

Těšíme se na další týden!
Všem přejeme požehnané a radostné Velikonoce!
Jana, Anet a Jíťa