Čarodějnický rej

Milí rodiče,

dnes odpoledne se ve školce koná čarodějnické odpoledne, a tak jsme se na něj od pondělí pilně připravovali. Začali jsme tím, že jsme si společně čarodějnici popsali a jednu velkou čarodějnici i vytvořili. Děti zapojily svou fantazii a představivost a vzpomínaly, podle čeho správnou čarodějnici poznáme. Papír jsme mačkali, stříhali, trhali, lepili i skládali. V centrech mimo jiné děti postavily pro čarodějnici velkou chýši, ve které si celý týden hrály.

V úterý jsme si připomněli kdo je zlý a kdo hodný, a také, jak bychom se měli před zlými lidmi chránit. Ve třídě nám k tomu pomáhá srdíčkové pravidlo. V rámci centra Dramatiky si děti zahrály různé situace, které nás během roku potkaly a zkoušely je společně řešit. S čarodějnicí je spojena i spousta zvířat, a tak si děti v centrech některá z nich vyráběly, ale i stavěly.

Ve středu jsme se zamysleli nad tím, co pro člověka znamená oheň a jak se i před ním můžeme chránit. Ve skupinkách pak děti měly za úkol postavit nejvyšší hranici. Vyzkoušeli jsme si tak, jak to vypadá u opravdického táboráku a zazpívali si známou píseň “Tři citronky.”

Přípravy jsme zakončili přehlídkou masek a čarováním. Vyzkoušeli jsme si pokus s kypřícím práškem a teplou vodou, děti také kreslily a psaly voskovkou, kterou pak přetřely černými vodovými barvami. Míchaly také různé barvy ( zelenou a žlutou, červenou a modrou a pozorovaly, jaké barvy vzniknou.

V centru Domácnost si děti tento týden upekly perník.

Od pondělí začínají pravidelné výlety. Prosíme vás, aby děti byly ve školce před 8 hodinou a měly danou značku zda jdou po obědě nebo spí. Děkujeme!

Příjemný odpolední zážitek a krásný víkend vám přejí Verča, Terka a Janička