Tatínek a maminka, to je moje rodinka.

Milí rodiče,

tento týden jsme začali pondělním výletem. Děti byly opravdu statečné, dokázaly ujít velký kus cesty. Šli jsme z kopce a zase do kopce, poradili jsme si s překážkami, pohráli si na lesním hřišti a také s přírodninami, ze kterých jsme stavěli domečky. Prozkoumali jsme přírodu, poslechli jsme si, jak zní les. Děti vzpomenete si, koho jsme v lese slyšeli? Jaké zvuky vydával? S každým terénem jsme si dokázali poradit, větší problém však způsobilo odskočit si v přírodě :).

V úterý byla pro děti v kruhu připravená menší hádanka, která je kousek po kousku dostala ke správné odpovědi. Děti díky ni rozvíjely myšlení, tvořivost a fantazii. V kruhu nám nakonec vznikl dům. Kdo v takovém domě může bydlet? Společně jsme zkoušeli pojmenovávat členy rodiny.

Zkuste si s dětmi odpovědět na tyto otázky, třeba se jako my dozvíte, že my jsme babičky sluníčka :).
Kluk je maminčin….. (syn).
Holčička je maminky…..(dcera).
Maminčina maminka je moje…..(babička).
Já jsem babičky….(vnuk/čka).

V centrech jsme pak dotvářeli náš dům, domov, naši rodinu. Vytvořili jsme si rodokmen, skládali jsme slova (členy rodiny) z písmen, které jsme vyhledávali v písku, vyrobili jsme si babičku a dědečka, stavěli jsme v kostkách. V Hudbě jsme si společně zazpívali písničku “Muzikantská rodina”, při které jsme pomocí nástrojů zkoušeli vnímat rytmus.

Příští týden nás čeká Den maminek, a tak se tento týden chystaly především velké přípravy. Pro maminky jsme připravovali malé i velké překvapení, ale více vám teď prozradit nemůžeme :). Pokud máte možnost, budeme se na vás moc těšit v úterý v 16:30 ve třídě Želviček.

V pondělí v 8 hodin opět vyrážíme na výlet, a tak prosíme o včasný příchod, děkujeme.

V úterý v dopoledních hodinách bude navíc probíhat fotografování tříd.

Hezký víkend!
Příští týden se na vás těší Terka, Verča, Janička.