KRÁSNÝ DEN MATEK

Milé maminky,
dnes slavíme spolu s vámi Den matek. Některé z nás se svojí maminkou, jiné jako mámy a některé i jako babičky. Dnes je náš den. Pojďme si ho společně užít.
S dětmi jsme si v týdnu povídaly o tom, kdy je naše maminka šťastná, spokojená, veselá či kdy má radost a jak jí radost můžu udělat. Ale (ano, musí to mít ALE).

Jak často si uvědomujeme, že jsme unavené, přetažené, ospalé, možná i protivné, nepříjemné a otravné? Jak to udělat, aby těch chvil, co jsme pro naše děti v jejich očích šťastné a spokojené, bylo co nejvíc?
Myslete samy na sebe víc. Pomůžete sobě i ostatním v rodině. Čtěte víc, zpívejte nahlas, tvořte společně s dětmi. Třeba jen společně nakupte, uvařte, pověste prádlo a roztřiďte ponožky. A hodně se u toho smějte. Dělejte hlouposti – kdy jste naposledy uspořádala pořádnou polštářovou bitvu či postavila bungr pod stolem? Podívejte se na svět dětskýma očima – protože skočit do kaluže a sledovat jak se voda rozprskne do všech stran je přece úžasné.
Nehledejme, ale začněme vytvářet to, co nás dělá šťastné.
Mysleme na to, že jsme královny. Jak se říká v divadle: „Královna se nehraje, královnu vám hrají ostatní“ Hlavně partneři, jelikož táta nedovolí, aby máma sloužila dětem. A dětem nedovolí, aby si nechaly sloužit, protože hraje své ženě královnu.

Závěrem stačí jen připomenout recept na spokojený život. Bohužel ho neznáme, ale víme, co nám může zlepšit nejeden den.
Pít hodně vody a trochu vína.
Hledat krásu v přírodě.
Jíst s chutí.
Milovat s láskou.
A do zrcadla jen s úsměvem.

Teď už víte, jak na to.
Krásný den matek.
Veverky