Plníme si přání.

Milí rodiče,

už doopravdy jdeme do finále školního roku. Pondělní výlet byl poslední a byl velice dobrodružný. Vyšli jsme za modré oblohy a sluníčka. Postupně jsme však pozorovali měnící se oblohu, která nám měnila barvu před očima. Byla tmavší a i trochu strašidelná. Nakonec se proměnila v pěknou bouřku, před kterou jsme se včas schovali. Všechny děti tak již vědí, že si mají batoh připravovat zodpovědně a že pláštěnka je nutná, i když ráno svítí sluníčko. Že před bouřkou se nesmíme schovat v lese, ani pod stromem. Své dojmy z bouřky děti malovaly, blesky vystříhaly a poskládaly z kuličkové stavebnice.

Špatné počasí nám nepřekazilo ani závěrečné posezení s vámi rodiči. I když nás nebylo moc, byl to velmi pěkně strávený podvečer. Přišli se podívat i veverky, které už chodí do školy. Je milé, když se děti i rodiče vracejí a vzpomínají. Děkujeme předškolákům a jejich rodičům za předání ocenění pro nás. Udělalo nám velkou radost.

V úterý jsme kromě plánovaných her začali s úklidem. Chvíli to ve třídě vypadalo jak po výbuchu. Třídilo se, přebíralo a uklízelo vše co šlo. Oblečení podle barev, aby se neobarvilo, kostky a manipulační hry podle druhu. V době poledního klidu si předškolačky potrápily hlavy logickou skládankou.

Středa pokračovala úklidem a velkým prádlem. Vyprat, vymáchat, vyždímat a dát usušit, či vykapat. Správně použít kolíček nebo ramínko. Vykoupat a umýt miminka. Také jsme se připravovali na naše ,,moře”, museli jsme ověřit, zda jsou bazénky dostatečně nafouknuté a jestli se do nich vejdeme. Nechyběla hra na bubínky, dřívka a naše rytmizace.

Čtvrtek proběhl ve víru hudby, módní přehlídky a venkovní hry na ,, moře”. V pátek se cvičilo, hrály hry a pokračovaly vodní hrátky na zahradě. Celý týden jsme si plnili náš plán, bylo nám vesele a moc fajn.

Užijte si i vy fajnový víkend Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS: V pondělí nás čeká narozeninový den (všechny děti červnové i letní), děkujeme za vaše zapsání na občerstvení. V úterý hra na školu (předškoláci aktovku). Děkujeme maminkám za praní, některým dokonce již i za vyprání kostýmů a oblečků.