Těšíme se na prazdniny!

Milí rodiče,

minulý týden začal malým dobrodružstvím v podobě pondělního výletu. Bouřkový radar si z nás dělal fórky (překlad pro děti – pranky), a tak jsme nechtěli riskovat a vydali se jen pod Chaplinku do lesa. Ve chvíli, kdy začalo hřmít jsme uznali, že je čas se vrátit do školky. Jenomže jedna z paní učitelek, která zná Barrandov “nejvíce” to vzala trochu oklikou (byla to Jana!), a tak jsme přesně v půlce trasy zažili ono výletové dobrodrůžo – ve zkratce, ten, kdo zapomněl pláštěnku mohl jen tiše závidět těm, co ji měli. Děti však byly z našeho mokrého minivýletu nadšené 🙂
Pro legraci a zážitky se holt nemusí nikam daleko.

V minulém týdnu jsme všichni společně začali odpočítávat dny zbývající do prázdnin. Řekli jsme si, kdy prázdniny začnou, co to pro nás znamená nebo třeba jak dlouho trvají. Rovnou jsme si začali povídat o tom, co kdo bude přes léto dělat, kam kdo pojede, s kým se uvidí.

S trochu větší vervou než v minulém týdnu jsme se také pustili do úklidu hraček, kostek, stavebnic, korálků, ……
Po dlouhé době se nám vrátil jeden z předškoláků, který nestihl pasování. Přesto, že neproběhla tak slavnostní ceremonie jako na zahradní slavnosti, chtělo se nám opět všem plakat a chvilka to byla opravdu srovnatelně dojemná. Červen se tak stává, hned po rýmečkové sezóně, oficiálně měsícem “Dejte mi, prosím, papírový kapesník”.
Děti si v minulém týdnu zařádily také v našem školkovém “auqaparku”- všichni byli jak vodníci.
V tomto týdnu budeme dále pokračovat v našem “těšení se na prázdniny” a čeká nás nejen zahradní sprchování ale zítra narozeninová oslava.

Moc se na všechny těšíme 🙂
Jana, Anet a Jiťa