Prostředí naší školky

Milí rodiče, milé děti,

tento týden jsme si hráli především na objevitele a prozkoumali celou naší školku. Navštívili jsme nejen všechny třídy, pozdravili jsme také paní kuchařky v kuchyni a paní uklízečky.

V úterý jsme začali objevovat centra v naší třídě. Prvním centrem byly nejoblíbenější Kostky. Každý si postavil svou třídu, kterou jsme následně barevně rozlišovali. Pomohla nám k tomu hra “Čáp ztratil čepičku” a hry s padákem.

Ve středu jsme prozkoumali centrum Dramatiky a zahráli jsme si společně první divadlo. Barevně nám k tématu ladila pohádka O červené Karkulce. S dětmi jsme si ji nejprve celou převyprávěli a následně jsme si ji celou i zahráli.

Ve čtvrtek jsme prozkoumali centrum Ateliér a Pokusy a objevy. S dětmi jsme si vyzkoušeli pracovat ve skupinkách a naučili jsme se poznat, co kam patří. V rámci pokusu si děti zkoušely míchat barvy a pozorovaly jejich zbarvení.

V pátek se věnujeme hlavně pohybu. Společně s dětmi jsme připravili překážkovou dráhu, která představovala naší cestu po školce.

Příští týden budeme v objevování centrech pokračovat. Čeká nás také první oslava narozenin.

Prosíme rodiče nejmladších dětí , aby donesli dětem portfolio na zakládání obrázků a připomínáme poplatek na Solnou jeskyni, želvičku a angličtinu. Děkujeme a přejeme krásný víkend.

Verča s Verčou a Janička