Jak se veverky zabydlely ve žluté třídě

Ahoj Veverky,
první týden je úspěšně za námi. Úspěchem myslíme zvládnutí všech naplánovaných činností a aktivit bez zbytečných slziček. Dětem se daří postupné začlenění do kolektivu, zvládnutí sebeobslužných činností při jídle, hygieně, převlékání a zapojování se do nabízených her a aktivit. Dokonce se nám povedlo zapojit centra aktivit dříve, než byl původní plán. Děti si tak vyzkoušely práci v kostkách, ateliéru, manipulačních hrách a v hudbě. Při seznamování se značkou vyzkoušely práci s lepidlem, nůžkami, voskovkami a pastelkou. Značky jsme společně zhudebnili a zahráli na různé nástroje – především bicí.
V dalších dnech se zkoumaly prostory MŠ. Při obchůzce jsme našli ostatní třídy. Pamatují si děti jména zvířat, po kterých se jmenují? (žlutá – veverky, červená – kočky, modrá – želvy, zelená – žáby). Budovu jsme postavili z mozaiky a kostek a namalovali jednotlivé třídy fixou a barvami. O víkendu můžete školku namalovat i doma. Donesené obrázky (A4) začleníme dětem do portfolií.
Páteční dny jsou věnované pohybovým činnostem. Procvičujeme tělo, věnujeme se prstovému cvičení i logopedickým hrám. Využíváme padák, míče, lano i lavičku. Děti cvičí bez ponožek, v teplákách, legínách. Pátky děvčata nenosí sukně.
Již v pondělí nás čeká první návštěva solné jeskyně. Půjdeme po svačince a na oběd se vrátíme zpět. Pokud ještě někdo nezaplatil, v pondělí ráno nezapomeňte. Postupně taktéž vybíráme 650,- na angličtinu (pouze předškoláci).
http://www.relax-barrandov.cz/solna-jeskyne/
V příštím týdnu nás čeká obnova veverčích pravidel, poznávání nových kamarádů a povídání o rodině. Přineste dětem fotografii vaší rodiny. Fotka zůstane v MŠ po celý rok.

Přejeme klidný a odpočinkový víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka