Kočky, kočky, kočičky

Ahoj Kočičky!

Tento týden jsme si povídali o tom, jak jsme všichni kamarádi, co máme rádi, co se nám líbí a na koho se těšíme do školky. Namalovali jsme kočky, namotávali kočkám kožíšek a stavěli jim domeček. Také jsme zvládli nakreslit svou postavu. Seznamovali jsme se s dalšími centry aktivit (zalovili jsme si ve vodě v centru Písek a voda, pracovali jsme v centru Knihy a písmena a v centru Dramatika jsme se seznámili s pohádkou Červená Karkulka, když jsou Kočičky červená třída). Podařilo se nám pracovat ve skupinách a vzájemně moc hezky spolupracovat. Také po sobě umíme uklidit vše na správné místo.

Při pobytu venku jsme pozorovali přírodu. Nevynechali jsme ani školní zahrádku, kde máme rajčata, papriky, meloun a spoustu bylinek. Sbírali jsme první kaštany na zahradě a při deštivých dnech jsme vyrazili projít se po okolí. Občas jsme se zaposlouchali do zvuků kapek deště nebo na chodníku potkali žížaly či slimáky. Když jsme na procházce míjeli farmářské trhy, určili jsme si druhy ovoce a zeleniny, které jsme viděli (třeba celer, petržel a pórek byl pro mnohé z nás zajímavým objevem).

Připomínáme a prosíme o zaplacení 600 Kč na 10 návštěv v solné jeskyni (1. návštěva ve čtvrtek 29.9.) a 650 Kč na učebnici angličtiny pro předškoláky. Všem, co již zaplatili, děkujeme.

Se zářijovými oslavenci proběhne třídní oslava narozenin v úterý 27. 9.

Krásný víkend všem!

Terka, Lucka, Jíťa, Miluška