Co už umím a dovedu

Milí rodiče, milé děti,

v pondělí jsme pokračovali v představení dalšího centra a tím byly Manipulační a stolní hry. Využili jsme k tomu sebeobslužné činnosti a děti se učily skládat oblečení, věšet věci na ramínko, starší pak trénovaly zapínání zipu a zavazování tkaniček.

V úterý nás čekala první letošní narozeninová oslava, a tak jsme si představili další centrum “Domácnost”. Děti si nachystaly pohoštění, připravily slavnostní tabuli, postavily oslavencům trůn a společně jsme si také zatancovali.

Ve středu následovalo další centrum a to Knihy a písmena. S dětmi jsme si procvičili nejen první a poslední hlásku, v dalších centrech si děti zkoušely napsat písmena např. do písku nebo písmeno skládaly z kostek. V centru Dramatika a Domácnost si děti nacvičovaly používat kouzelná slovíčka (Dobrý den, děkuji, prosím apod. )

Ve čtvrtek jsme si s dětmi představili jedno z dalších pravidel, kterým se ve školce všichni společně řídíme, a to “srdíčkové pravidlo”. V dalších centrech si děti zatloukaly hřebíčky do srdíčka na korkové podložce, a vyrobily si své vlastní srdce a dle sebe si jej dozdobily. V ateliéru si děti potom vytvořily srdce pomocí štětce a barev.

V pátek se věnujeme hlavně pohybu a společně s dětmi jsme tak sestavili překážkovou dráhu.

Příští týden se zaměříme na houby. Chtěli bychom Vás poprosit, kdo bude mít cestu do lesa, zda by nám věnoval pár jedlých houbiček na pozorování a na krájení do domácnosti. Předem moc děkujeme a krásný víkend Vám přejí,

Verča s Verčou a Janička