DRUM CIRCLE

Milí rodiče, ahoj děti,
dnes nás svojí návštěvou, se spoustou zajímavých nástrojů z dalekých zemí Afriky a Austrálie, rozveselil a roztančil bubeník Petr.
Bubnování s dětmi ve školce má svá specifika. Předškoláci potřebují střídat činnosti častěji, proto nebudeme jen bubnovat, ale i zpívat, tancovat, hrát si, vymyslíme vlastní píseň nebo si zkusíme zazpívat jako Indiáni, Eskymáci, Filipínci, Aboriginové, Afričané apod. Můžeme bubnovat venku, v tělocvičně, ve třídě, s rodiči, s učitelkami. Děti společné bubnování baví a získávají si vztah k hudbě, rytmice a hraní na hudební nástroje. Technika drum circle, příbuzná muzikoterapii, se ve světě využívá jako volnočasová aktivita, prostředek relaxace a redukce stresu a forma skupinové terapie, mezi jejíž efekty patří například i posílení imunitního systému. (Petr Šušor, facilitátor)
Děti měly možnost vyzkoušet různé styly bubnování na djembe, bonga a velký buben. Společně prozkoumaly své rytmické vnímání a melodické cítění. Zazpívali jsme písničku, vymysleli nové rýmy a vybubnovali známá slova – jména dětí a tříd, počasí, roční období. Počasí přálo, sluníčko hřálo, a tak se akce uskutečnila v zahradě. Děti i dospělí si akci užili a těší se na příští setkání s naším oblíbeným hudebníkem.
Tým MŠ Kurandové