,,Venku hustá mlha, …

ale už se trhá. Už se třepí, už se páře, sluníčku jsou vidět tváře.

Ahoj Veverky, různé jevy v počasí nám zahájily barevný podzimní týden. Pondělní sluníčko bylo příjemnou součástí procházky do solné jeskyně. Úterý nám déšť ukázal, jak může být na podzim zmatené počasí. Nám ale déšť nevadí. Společně jsme vytvořili kaluže pomocí foukání barvy. Korálky navlečené na drátku napodobily déšť a kapky. Už víme, že čas jak voda rychle plyne a podzim už je tady, venku studí brady. Nosíme teplé oblečení, gumáky a pláštěnky do deště.
Některé meteorologické jevy doprovází zvuky. Napodobujeme déšť – buben, chrastítka, bouřku – bubny, činely, desky, vítr – flétny, foukačky, píšťalky, sníh – rolničky. Pomocí pantomimy poznáváme, co dokáže naše tělo.
V přírodě pozorujeme měnící se stromy, poznáváme tvary listů, určujeme velikosti – velký, malý, široký, tenký, vysoký, nízký. Určujeme jak daleko se předměty nachází – daleko, blízko, první, poslední, před, za, mezi, vedle…
V centrech barevný strom stavíme z kostek, malujeme prstovými barvami, lepíme dýňová semínka (listy), navazujeme listy uzlíkem a kličkou.
Ve čtvrtek nás navštívilo divadlo. A pohádka nebyla jen jedna. Společně s herci jsme zjistili, jak je to s popletenou pohádkou. Zda je pravda, že Karkulka měla zelený čepeček, princezna snědla draka, či že Jeníček a Mařenka loupali z chaloupky šunku a slaninu. Některé děti vtip pochopily, někteří mladší kamarádi nedokázali odhalit pravdu. Je znát, že klasické pohádky děti znají velice málo. Čtěte! Karkulku, Perníkovou chaloupku, Sněhurku, Otesánka, Kůzlátka, …

Přejeme klidný a pohodový víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka