Boudo, chaloupko, domečku, kdo v tobě bydlí?

Ahoj Veverky,
pohádkový příběh o zvířátkách hledající úkryt před zimou nás zanesl do podzimního lesa. Společně jsme objevili stavení a zahráli si pohádku ,,Boudo, budko”. Ve společnosti zvířátek z příběhu, jsme zůstali celý týden. Stavěly se domečky z dřívek a kostek, určoval se počet, barva, tvar. Ateliér dal možnost vzniknout malovaným a lepeným ježkům a medvědům. V knihách a encyklopediích jsme objevili zajímavé informace ze života vlka, zajíce, medvěda a žabky. V dílně děti vyrobily chaloupku ze špachtlí a bramborového ježka. Manipulační činnosti nám umožnili práci s nůžkami a lepidlem – neustále se zlepšujeme ve stříhání. Hra s pravidly ,,Ukryté zvířátko” je pro některé děti složitá, ale pexeso se zvířaty si můžete zahrát i doma. Zvládli i nejmladší kamarádi. Pokusem pro tento týden bylo procvičování hmatového vnímání. Už víme, jak hmatem rozpoznat kůru, kuličky, hrubý papír, koberec… Snažili jsme se napodobit srst či kůži jednotlivých zvířat. Ve čtvrtek se nám podařilo navštívit les pod školou. Hledali jsme zvířata, pozorovali a poslouchali straku, osahávali různé druhy přírodnin a samozřejmě postavili boudu, budku pro naše malé kamarády z pohádky. Ostatní dny děti využily pomůcek v zahradě. Oblíbená kola a koloběžky budeme používat dokud počasí dovolí, ale některé teplé čepice s bambulí znemožňují nošení helmy. Myslete na to především v úterý, kdy naše třída využívá dopravní hřiště.

Tématem zvířat jsme chtěli pokračovat i v příštím týdnu, ale vypadá to, že děti zaujala možnost pouštění draků a tak se příští týden proletíme s Drakem Mrakem do oblak. Za zvířaty se vrátíme v období masopustu.

V pondělí navštívíme naposledy solnou jeskyni, v úterý některé kamarády čeká vyšetření očí a ve čtvrtek si užijete volno – státní svátek. Pokud se někdo chystá prodloužit si víkend, nahlaste nám prosím omluvenku včas.

Krásný víkend všem.

Míša, Saša, Lenka a Lenka