Těšíme se na Ježíška 👶🏻

Milé Kočičky,

celý týden jsme se těšili a připravovali na Ježíška. Byl to kouzelný týden, který jste jistě doma zakončili tou nejhezčí chvílí, kdy jste se sešli u stromečku a už bez stresu si vychutnali ten vzácný okamžik. Snad jste to všichni zvládli při plném zdraví a mohli si tu chvíli o to víc vychutnat. Doufám, že tu radost vnímáte ještě dnes.

My jsme ve třídě měli také nadílku, ale museli jsme si na ni počkat. Na začátku týdne jsme z papíru vyrobili betlém s Marií, Josefem a Ježíškem, betlémy nám visí už na nástěnce, tak jste je snad viděli. Také jsme vystříhali z papíru spirálu, ozdobili ji a měli krásné vánoční stromečky. Nebo jsme vykrajovali a zdobili perníčky. Za těsto na perníčky moc děkujeme mamince Tobíka H.! V kostkách jsme společně složili kapříka, v dílně jsme připravili výzdobu v podobě věnců a květináčků na naši vánoční tabuli. Venku jsme pak pověsili ozdobu na stromeček na náměstí, koukli na kapříky v kádích a na zahradě vytvořili spoustu andělíčků. Ve středu to vypuklo. U svátečního stolu jsme si pochutnali na doneseném cukroví i na našich perníčkách. Potom jsem si užili některé z vánočních tradic, rozkrojili jsme jablíčko a zjistili, že nás čeká zdraví, házeli jsme střevíčkem respektive bačkorou, vdávat se nám příští rok budou jen dvě holčičky 👰🏻 a nakonec jsme si pustili lodičky a dívali jsme se, jestli se nám sejdou a tím pádem, jestli se i my příští rok sejdeme. A pak se to stalo! Zazvonil zvoneček a nám přecházeli oči nad tou kupou dárků, které se nám pod stromkem objevily. Největším úspěchem byla magnetická stavebnice, která je ve třídě nejžádanější hračkou, proto ji hned většina dětí šla vyzkoušet. Na druhém místě v nadšení z dárku se umístily programovatelné včelky, které jsme stihli vyzkoušet jen trochu a tak se moc těšíme, co s nimi všechno zažijeme.

Příští týden si krásně užívejte společné chvíle 👪. Snad budete mít dost času na společné hraní a dovádění. Budeme rády za fotky, které byste v novém roce přinesli do třídy nebo poslali elektronicky a mohli bychom si sdílet zážitky nejen od stromečku, ale i z vánočních prázdnin.

Do roku 2023 přejeme všem hlavně pevné zdraví, spoustu nezapomenutelných zážitků, společných chvil, radosti, pohody a lásky. Předškolákům úspěšný nástup do 1. třídy! A nám všem přejeme, abychom si ve třídě zachovali krásnou a přátelskou atmosféru a aby se u nás nové paní učitelce, která přijde v lednu, moc líbilo.

Lucka, Jíťa a Pavlínka