My tři králové jdeme k vám a nový rok přinášíme vám 👑👑👑🎇🎆🎇🎆

Ahoj Kočičky,

v tomto týdnu jsme stihli mnoho 😊. Probrali jsme, kdo co dostal od Ježíška. Zjistili jsme, co to vlastně ten Silvestr bylo za oslavu. Že jsme slavili odchod starého roku a vítali jsme nový. A v neposlední řadě jsme si vyprávěli o Třech králích, jak se jmenovali, kam šli a co komu nesli. Hlavně jsme ve třídě přivítali novou paní učitelku Adélku, která s námi strávila celý týden. Příští týden s námi bude druhá nová paní učitelka Domča. Takto se paní učitelky párkrát vymění, aby nasbírali inspiraci u nás i u Veverek. Potom už jedna z nich zůstane u nás na stálo. Z chování dětí vnímáme naprosto pozitivní reakce. Paní učitelku všechny okamžitě přijaly a působí to jakoby v naší třídě byla už dlouho ❤.

Při našem tvoření jsme se zaměřili na dárky od Ježíška, ohňostroje, nový rok a Tři krále. Skládali jsme ze dřívek, co kdo našel pod stromečkem. Ohňostroje jsme tiskali temperou a roličkou, kreslili křídou nebo tvořili z lepidla a soli, také jsme nakreslili ohňostroj kolem roku 2023. Rok 2023 jsme taky skládali z dřívek. Vystříhali jsme a vyzdobili královské koruny a Tři krále jsme vystříhali a nalepili nebo složili z papírových cihel a jiných kostek. Práci si prohlédněte na fotkách nebo nástěnkách. Myslím, že dětem se všechno opravdu moc krásně vydařilo! Ve volných hrách jsme zkoumali nové hračky – největší úspěch mají robotické včelky – Bee Bot, obří puzzle nebo magnetická stavebnice s autíčky a nové míče.

Koncem roku jsme psaly, že nám zbývají ještě dvě návštěvy solné jeskyně, ale vzhledem k tomu, že téměř všechny děti alespoň 2x chyběly, rozhodly jsme se, že tyto dvě návštěvy nahradíme. Se třemi rodiči jejichž děti absolvovaly více jak 8 návštěv solné jeskyně jsme osobně domluvené na doplacení dalších návštěv. Takže do solničky půjdeme ještě 12., 19. a 26. ledna a od února už chodit nebudeme.

V úterý nás čeká Beseda se spisovatelkou https://www.mskurandove.cz/akce/beseda-se-spisovatelkou-vladimirou-stankovou/. Nejvíc se ale těšíme na čtvrteční den s tatínky, případně tatínky tatínků 😉 https://www.mskurandove.cz/akce/hrajeme-si-s-tatinky-veverky-kocicky-zelvicky/ . Tatínci či dědečci, připravte si na to baterku nebo čelovku a nalaďte se na odpoledne s dětmi, bude to stát za to!

V pátek pak ve školce budou probíhat Volby, takže odpoledne bude naše polovina pavilonu uzavřena respektive vyhrazena pro volby. Děti budou spojeny do třídy želviček a žabiček.

Přejeme krásný víkend a těšíme se na tatínky 👨‍👦👨‍👧 !

Lucka, Jíťa a Adélka