Ten dělá to a ten zas tohle

Milí rodiče,

tento týden jsme se věnovali povolání, konkrétně zedníkovi – nebo jak by děti řekly staviteli. V ranním kruhu jsme si nejdříve představili všechna povolání a až poté jsme se věnovali konkrétně zedníkovi. Řekli jsme si, co takový zedník dělá a co k tomu potřebuje. Ukázali jsme si cihlu, helmu, zednickou lžíci, kolečko, cement a lopatu. Děti si věci osahaly a řekly, co se k čemu používá. Také jsme se naučili básničku o zedníkovi.

Úterní den čekal naše předškoláky Polytechbus ve kterém se představila různá řemesla a nechyběl tam ani náš zmiňovaný zedník, děti byly nadšené a sdělily nám své poznatky k tématu.

V centru manipulačních her jsme z papíru vystřihli červené cihly a tím nám vznikla zeď, také jsme si vyzkoušeli vyrobit montérky z látky a lepidla, které každý zedník potřebuje. Děti dostaly za úkol v kostkách postavit týmově dům. Také jsme zedníkovi připravili svačinu, která obsahovala chléb s „domácí“ pažitkovou pomazánkou. V knihách a písmenech bylo za úkol opsat předepsaná slova. Zkoušeli jsme, jak se chová sádra s vodou a nakonec jsme v písku postavili ozdobné cihly.

Ve středu nás všechny překvapil sníh, tak jsme toho využili a vyrazili na zahradu. Děti si to moc užily, stavěli jsme sněhuláka a koulovali jsme se. Naopak ve čtvrtek nás překvapily paprsky sluníčka, tak jsme šli prozkoumat, jestli nám tam sněhulák ještě stojí, zjistili jsme, že ne, tak jsme se šli projít do lesa.

Pátek jsme tradičně protáhli tělo a zahráli si plno pohybových her.

Přejeme Vám hezký víkend a budeme se těšit na další týden.

Dominika, Saša. Lenka a Lenka