Relaxace a lázně

Milí rodiče a milé žabičky,

tento týden byl v duchu relaxace, wellnessu a odpočinku. Řekli jsme si, kam můžeme při dovolené jezdit za odpočinkem (moře, kempy, hory….). Také byl vysvětlen pojem LÁZNĚ. Co to jsou lázně? Proč se tam jezdí? Co v lázních můžeme vidět? Jaké procedury se tam používají? Co nám pobyt v lázních dá?

V ranním kruhu jsme si ukázali i mnoho pomůcek, které se používají při masážích a relaxaci. Bublinkovou lázeň nohou, antistresové míčky, voňavé esence, relaxační drbátko, masážní pomůcku hlavy, váleček na uvolňování zad, čistící kartáček pleti, relaxační koberec vyroben z domácích prostředků, lázeňské pítko. Děti to velmi zaujalo a těšily se, až budou moc vše postupně vyzkoušet.

A co děti tvořily v centrech?

V ateliéru – postavily masážní salón s lehátky, kde ve dvojicích vyzkoušely masáže. Potravinářský stánek předělaly na SAUNU, kde mohly okusit vodní páru, která doplňovala solní lampička. Ostatní mohly na bublinkovou lázeň nohou, což byla velká legrace jak pro děti, tak i pro nás učitelky, když jsme viděly, jak to prožívají.

V domácnosti – připravily ze surovin ( jahody, mléko, cukr ) jahodový koktejl. Dětem náramně chutnal a nezbyla ani kapka.

V pokusech – si vyrobily domácí bahno ( mouka, sůl, voda, potravinářské barvivo ). Vytvořenou hmotu využily jako zábal na ruce. Také pozorovaly, jak se rozpouští koupelová sůl ve vodě.

V dílně – sestavily a napodobily relaxační koberec ze skořápek vlašských ořechů, umělohmotných zátek, dřívek, špejlí, měkkých houbiček a korků. Po zhotoveném koberci pak chodily naboso. Kladívky také prozkoumaly kamennou sůl.

V manipulačních hrách – z barevných drátků tvořily lázeňská pítka podle své fantazie, která se jim velice povedla.

V knihách a písmenech – vybarvily obrázek a opisovaly slovo ODPOČINEK.

V písku a vodě – vyzkoušely také chození v písku naboso. Děti se u toho nasmály, jak to občas zalochtalo.

Tělocvik – byl spojen s tématem. Při relaxační hudbě cvičily s balónky, se kterými se protahovaly a zapojily celé tělo.

Tento týden byl tedy velice zajímavý a zábavný. Určitě Vám děti povypráví více zážitků.

PS: Příští týden ve čtvrtek budeme slavit narozeniny Klárky a Verunky. Podrobnosti o této oslavě vyvěsíme během pondělí na dveře. Moc děkujeme a přejeme hezkou neděli.

Lucka, Iveta a Lenka