Zimní sporty

Milí rodiče a žabičky,

díky tomu, že děti zimní sporty znají, jezdí často na hory, chodí na stadion nebo sportují v přírodě, věnovali jsme se více práci s emocemi, rozpoznávání konkrétních sportů a bezpečnosti při sportování.

Toto téma je ideální realizovat v zimním období, kdy je venku sníh a mráz. Málem nám to letos nevyšlo, ale štěstí stálo při nás a trošku sněhu napadlo. Některé aktivity bylo možné vyzkoušet přímo venku. Děti pozorovaly změnu v přírodě, sníh a led.

V ranním kruhu jsme dětem pokládaly otázky: Jaké znáte zimní sporty? Jaké sportovní vybavení je potřeba mít při lyžování, sáňkování, bruslení, při hraní hokeje a dalších sportech? Jak se říká tomu sportovci, který používá lyže, boby, sáňky, puk a hokejku, brusle….? Vtipná byla odpověď, že na bobech jezdí ,,přeci bobek.´´ 😊 Děti si také prohlížely obrázky a přiřazovaly sáňky k sáňkaři, lyže k lyžaři, hokejku k hokejistovi….

Známe i novou básničku:

Hurá, sláva, sníh je tady,

s ním si já vím vždycky rady.

Vezmu boby nebo sáně,

posadím se rychle na ně.

Potom rychle z kopce sjedu,

do závěje nepojedu.

A co tedy děti tvořily v centrech?

V centru písek a voda – postavily žabí sjezdovku. Z písku udělaly veliký kopec a z papíru a špejlí postavičky zimních sportovců.

V manipulačních hrách – z modelíny modelovaly lyžaře i postavičky na bobech. Malovaly zasněženou krajinu a bruslaře. Z barevných papírů vytvořily veliké brusle, které si ozdobily třpytkami. Z bavlnek vyrobily tkaničky a spoustu dalších úžasných věcí.

V centru kostky – děti sestavily z kostek veliký bob, u kterého se pobavily.

V knihách a písmenech – slepovaly rozstřižený obrázek hokejisty podle čísel.

Při tělocviku jsme se pořádně protáhli, utvořili jsme si překážkovou dráhu a zahráli si pohybovou hru ,,lepidlo se vylilo,,.

Konec týdne bylo zakončeno plánovanou narozeninovou oslavou, kterou si všichni užili a hodovalo se. Více se dozvíte, když si prohlédnete fotografie našich aktivit.

S přáním hezkého víkendu

Lucka, Iveta a Lenka