Ten dělá to a ten zas tohle

Mílí rodiče a milé Veverky.

Týden utekl jako voda a my tak získali mnoho nových poznatků a zážitků. Celý týden byl věnován povolání, hlavně tedy jednomu a to kuchařovi.

V ranním kruhu jsme si vyzkoušeli postavit ze dřívek hrnec, vařečku a kuchaře, (procvičili jsme tak geometrické tvary, barvy a počty). Povídali jsme si o tom, jak takový kuchař vypadá, jaké předměty ke své práci potřebuje a proč na hlavě nosí čepici. Odpověď dětí byla: „Aby neměl špinavé a mastné vlasy.“

Děti rozdělovaly potraviny podle zdravých a nezdravých a také hrály hru: Hádej, co zmizelo -> potrénovaly tak pozornost a paměť. Tato hra je velice bavila.

V centru manipulačních her bylo úkolem vytvořit hlavu kuchaře s čepicí a také zástěru. V kostkách děti týmově vybudovaly kuchyň, která se jim náramně povedla, posuďte sami podle fotek. V domácnosti nám děti připravily ovocné špízy, které jsme měli možnost po obědě ochutnat. A nakonec jsme ošetřili popáleného kuchaře, pomocí obvazu. V centru knih a písmen jsme trénovali grafomotoriku.

V pokusech si děti vyzkoušely malý experiment s vajíčky. Jedno vejce ponořily do obyčejné vody a druhé do octu. Výsledkem bylo, že vajíčko ponořené ve vodě se potápí a z octa jsme vytáhli vejce, kterému se rozpustila skořápka, a bylo na omak gumové.

V pondělní den nás překvapil sníh, proto jsme rychle vyrazili ven a užili si ho plnými doušky. Postavili jsme velikého sněhuláka, zahájili koulovačku a bobovačku. Další dny nás čekaly procházky, jelikož sníh brzy roztál.

Ve čtvrtek nás bohužel zastihla nepříjemná havárie vody a školka byla proto uzavřena.

Pátek tradičně patřil tělocviku, proto jsme pořádně protáhli tělo a zahráli si zábavné hry.

Děkujeme za podporu při volbách a ponechání si dětí doma. Přejeme vám klidný víkend a nezapomeňte na druhé kolo voleb, ať se můžeme těšit na nové začátky.

Adéla, Saša, Lenka a Lenka.