Zima opět leze líně, na horách i po rovině.

Milí rodiče,

jak všichni víme, venku by měla vládnout zima. Vše by mělo být ledové, sněhové, ale ono je to úplně jinak. Týden začal tedy startovací písničkou ,, Kam se zima schovala, vědět nám to nedala, jenom bláto nechala, to nás pěkně naštvala”. Diskutovali jsme o tom, jak je možné, že není sníh? Kam se ZIMA schovala, kde je? Smí se to, aby si někdo odešel, kam chce a nikomu to neřekl? Jak to děláme u nás ve třídě? Zimu jsme zkoušeli přivolat zpátky “Zimo, zimo, vrať se k nám, přines s sebou bílý sníh, budeme jezdit na saních”. Stavět sněhuláka, lyžovat, bobovat, bruslit, koulovat se… Jelikož to zatím nepomohlo, museli jsme si sněhové vločky vyrobit sami. Vločky vzniky v ateliéru pomocí barev a štětce, v dílně posloužil drátek, špachtličky, klacíky a provázky. Mrak plný modrých vloček děti vyrobily pomocí dřívek. V manipulačních hrách jsme k tvoření využili gumičky s destičkami. Nejvíce však děti zaujaly pokusy a objevy, kde se zkoumaly kostky ledu a sníh pomocí mikroskopu.

Ve čtvrtek se mohlo začít stavět. Co? No přece sněhuláci. Z čeho všeho, a jak se podívejte ve fotogalerii a na nástěnce v šatně. Nechte si od dětí vyprávět nejen příběh “O sněhulákovi, co chtěl vidět léto”, ale i o práci v jednotlivých centrech aktivit.

Každý den chodíme na zahradu nebo na vycházku. Zimu vyhlížíme, voláme, hledáme, ale stále nic. Využíváme tedy herních prvků, aut, lopat a věříme, že se zima ještě vrátí. Příští týden budeme dál stavět sněhuláky, alespoň z věcí co nás napadnou. Těšit se budeme na zimní sporty, které budou tématem dalších týdnů. Třeba i reálně.

Užijte si krásný víkend, a pokud někdo vyrazíte za sněhem na hory, pošlete nám fotografii. Saša, Dominika, Lenka a Lenka