Sportování je moc prima, nevadí nám ani zima.

Milí rodiče,

Týden utekl jako voda a my si užili plno zábavy a posbírali nové znalosti. Jak už název napovídá, týden byl věnován zimním sportům. Každý den nás čekalo zábavné sportování a soutěžení. Házeli jsme papírovými koulemi do obruče, vyzkoušeli sněhovou bouři s padákem a pořádali slalom na lyžích na čas.

V ranních kruzích jsme si řekli, jaké máme roční období a vyjmenovali jednotlivé zimní měsíce. Naučili jsme se básničku a děti také rozdělovaly zimní a letní sporty. Další den nás čekalo složit pexeso se sportovci a přiřadit k nim potřeby, které používají.

Středeční den, nás čekala přednáška od Curaproxu, jak se starat o své zuby, více naleznete v příspěvku: https://www.mskurandove.cz/2023/02/15/curaprox-skoleni-pro-deti/

V centru knih a písmen děti procvičovaly grafomotoriku a psaní číslic. V manipulačních hrách jsme vytvořili skokana na lyžích a také zimní čepici s bambulí. V ateliéru se nám podařilo vyrobit sportovce z geometrických tvarů a mrak se sněhem, který jsme tvořili pomocí vaty. V kostkách děti postavily parádní sjezdovku pro lyžaře, která nám zároveň posloužila do dramatiky, kde si děti měly možnost vyzkoušet jízdu na kartonových lyžích. V písku děti opisovaly slova do krupice, v domácnosti vytvořily svačinu pro sportovce. A v dílně zhotovily sáně. V pátek jsme si užili parádní tělocvik plný zábavy a skotačení.

Přejeme krásný odpočinkový víkend.

Adéla, Lucka a Jíťa.