Hádala se lyže s lyží 🎿

Ahoj veverky ,

tento týden jsme pokračovali v zimních sportech, než jsme se do toho pustili, čekalo nás divadelní představení – Co zaseješ, to sklidíš. Dětem se moc líbilo, určitě vám o tom doma vyprávěly.

V úterý měli předškoláci poslední primární výchovu na téma Virtuální lákadla „Jak Vendelína kamarádi zachránili“. Když se předškoláci „vzdělávali“, mladší děti hrály venku pohybovou hru: Stál sněhulák na šišato, kdo ho stavěl, může za to…. Zbytek vám řeknou děti doma.

Ve středu jsme si v ranním kruhu procvičili paměť, z obrázku můžete vidět, co si děti musely zapamatovat, moc jim to šlo. Poté jsme šli do center aktivit, tam jsme si připravili kartonové lyže, které jsme museli nabarvit, každý zvolil barvu, jaká se mu líbila. V kostkách děti připravily lyžařskou dráhu a rovnou jsme mohli vyzkoušet, jak nám lyže jedou.

Ve čtvrtek v ranním kruhu děti předváděly zimní sporty a ostatní hádali, jaký sport předvádí. Poté jsme si řekli básničku o Lyžích – „Hádala se lyže s lyží, co se stane, když se zkříží? Kdyby šlo jen o lyže, vznikly jiné potíže, sníh se zvedl jako mrak, z lyžaře je sněhulák“. Do center aktivit jsme pak dojeli jako lyžaři. U lyží jsme ještě zůstali a v pokusech jsme vyzkoušeli různé povrchy sjezdovek. V manipulačních hrách děti z nastříhaných papírků nalepily hokejistu. V atelieru vytvořily na modrý papír snowboardistu z dřívek a drátků, který jel ze zasněženého kopce. V knihách a písmenech děti hledaly stejné lyžaře.

Konec týdne jsme zakončili tradičním tělocvikem a relaxací.

Přejeme hezký víkend a těšíme se na nový týden, kde nás čeká……. to se nechte překvapit J . Dominika, Saša, Lenka a Lenka.