… a ještě ta prasátka

Milí rodiče,

jak již bylo řečeno v příspěvku z minulého týdne, pokračovali jsme v pohádce O třech prasátkách. Pohádku už všichni dobře známe, a tak jsme se pustili do výroby prasátek a vlků. Vyzkoušeli jsme si různé metody, materiály, procvičili tak zejména jemnou motoriku, správný úchop štětce, pastelky, nůžek…  V dílně pak řezání pilkou, smirkování dřeva či přitloukání hřebíků. Pohádku jsme si také každý den zahráli, a to jak v kostýmech, tak pomocí loutek.  Využili jsme scénář k pohádce, potrápili paměť a řečové dovednosti. Tyto dovednosti je potřeba hóóoodně zdokonalovat. (Prosíme povídejte si, nechte děti vyprávět, popisovat obrázky, vše, co kolem sebe vidí, hodně jim tím pomůžete 😊).

Čas, jak voda rychle plyne, že je jaro, dobře víme. Jaro už je tady, už nestudí brady, jaro spolu prozkoumáme budeme si hrát…co vše se dá na jaře dělat? Písnička s rozpočítadlem dala prostor k přemýšlení. Na koho to padlo, ten vymýšlel. Pantomimicky se tedy předváděla jízda na kole, na koloběžce, skákání panáka, hry s míčem, dělání bábovek, chození na výlety, sázení „kytek”… Díky pěknému počasí si děti venku vše užily, a ještě u toho zvládly pozorovat probouzející se přírodu. Každé úterý chodíme na „rybu“ což znamená, že využíváváme dopravní prostor. Děti využívají kola, koloběžky a odrážedla. Prosíme, pokud máte, dejte tento den dětem přilbu. Ty, co máme se musí stále přestavovat a dětem tolik nesedí. Děkujeme.

V pátek proběhla veselá narozeninová oslava. Nechte si od dětí vyprávět. Moc jsme si to užili. Děkujeme za vaší spolupráci. Užijte si krásný jarní víkend, třeba s nějakou jarní aktivitou. O své zážitky se neváhejte podělit na naší třídní WhatsApp skupině.

Saša, Dominika, Lenka a Lenka

PS: Na spaní ve školce dejte dětem prosím černé triko a černé tepláky nebo legíny. Budeme mravenci 🙂 děkujeme