Ferda Mravenec 🐜

Milí rodiče,

tento týden jsme pokračovali v pohádkách, povídali jsme si o Ferdovi mravenci a jeho kamarádech.  V pátek nás čeká Andersenova noc, která bude patřit právě Ferdovi.  Jelikož na nás budou čekat zapeklité úkoly, tak abychom si s nimi uměli poradit.

Pondělí nám začalo hracím dnem, na který se děti vždycky moc těší.  Před samotnou hrou jsme si povídali o tom, co jsme zažili o víkendu. 

Úterý, středa a čtvrtek patřily Ferdovi, povídali jsme si o něm, každý řekl, jak si Ferdu představuje, jak vypadá a jakou má povahu.  Ve školce na nástěnce se můžete podívat, co děti vymyslely. Ukázali jsme si ho v knihách i na obrázcích.  Samozřejmě jsme nezapomněli ani na Ferdovy kamarády a se všemi se seznámili. Zkuste se na ně dětí doma zeptat. Procvičili jsme si paměť tím, že jsme jednotlivé kamarády na obrázcích schovávali a děti musely přijít na to, který zmizel.

Z kostek a dřívek jsme v ranním kruhu postavili mraveniště a Ferdu. Děti si tím zopakovaly nejen barvy, ale i geometrické tvary a procvičily si předmatematické dovednosti. V centrech aktivit jsme vyráběli mraveniště na několik způsobů, například z písku, v manipulačních hrách z natrhaného papíru a dokonce nám vzniklo jedno 3D mraveniště včetně mravenců. To vše si můžete prohlédnout na nástěnce. Samozřejmě jsme nezapomněli vytvořit Ferdu. Toho děti v ateliéru malovaly temperovými barvami a v manipulačních hrách a v dílně nám vzniklo několik papírových mravenců.  V pokusech jsme si vyzkoušeli, co se stane s namačkaným papírem (mravencem), když se namočí do vody. Domácnost připravila mravence z hroznového vína, můžete se doma zeptat dětí, co měli mravenci místo očí. Hudba a dramatika patřila písničce Polámal se mraveneček ví to celá obora.

Pátek patřil tradičnímu tělocviku, pořádně jsme se proběhli, protáhli, vydováděli. 

Všem přejeme hezký víkend a budeme se těšit na další týden 😊

Dominika, Saša Lenka a Lenka.

 P.S. Jelikož se blíží Velikonoce, prosíme o donesení dvou vyfouklých vajíček, děkujeme.