Kola se točí 🚓🚑🚌🚗

Milí rodiče,

Tento týden jsme začali naším prvním pondělním výletem, zvládli jsme krásných 5 km – všichni HURÁ! Šli jsme do Holyně – „výhledama“ na barrandovské sídliště a lesem zpět do školky. Viděli jsme, citace dětí: motýlka – bílého, sbíječku, krmítko, hřiště, zdolali jsme kopec, bobříka odvahy, poslouchali jsme ptačí koncert, zjistili jsme, jaké to je jít poslepu, komu můžeme věřit. Vzájemně jsme si pomáhali (vyndat lahev, zapnout zip, vyjít kopec, sejít dolů …). Děti to moc hezky zvládly, takže to zaslouží – TŘESK PLESK JO.

V úterý nás na zahradě čekal program od jízdní policie, ale ještě před tím, než jsme se na zahradu vydali, tak jsme si o policii něco řekli. Co dělají, jaké je na ně telefonní číslo, jak se vůbec na policii volá, (děti si to samy vyzkoušely, co mají říct, hezky se představit, říct, co se stalo a kde se nacházejí).

Ve středu jsme si povídali o tom, co jsme viděli na úterním programu. V kruhu jsme si postavili podle „diktátu“ policistu z dřívek. Zahráli si na policistu a zloděje, jedno z dětí ( policista ) si prohlédlo bačkory ostatních dětí, pak se šlo schovat, mezitím zloděj sebral vybraným dětem bačkory. Policista se vrátil a měl za úkol bačkory vrátit komu patří. V centrech aktivit děti vytvořily policejní auta, policejní pouta, zkoumaly své otisky prstů i ruky a také opisovaly telefonní číslo na policii. Venku jsme jezdili na kolech a koloběžkách a hráli na policisty a zloděje.

Ve čtvrtek jsme se přesunuli k dopravě, ve které budeme pokračovat i příští týden. V kruhu nám vzniklo hodně malých semaforů, jeden velký přechod a nakonec jsme se rozhodli postavit jednu velkou silnici. Každý si vzal auto a vydal se na silnici. Děti musely být opatrné, protože na silnici se nacházely dopravní značky i přechod pro chodce, kde se stala nehoda. Proto musela přijet policie a záchranná služba, aby se situace vyřešila. Všechno dobře dopadlo a ještě před tím, než odešli předškoláci na akci Polytech bus, jsme si venku zatančili. Poté šly malé děti prozkoumat okolí školky. Procházeli jsme kolem tramvají, semaforů, přechodů atd. ….. . A předškoláci Vám určitě poví, co všechno si na polytech busu vyzkoušely.

V pátek nás hezké počasí vytáhlo na tělocvik ven. Protáhli jsme si celé tělo, proběhli se, zahráli si hry, prostě si to moc užili. 😊

Příští týden nás čeká v pondělí výlet, prosíme rodiče, aby dětem nedávali žádnou svačinu! Děti ji dostanou ve školce a stačí jim to. Děkujeme 😊

Ve čtvrtek 1.6., na to se děti těší určitě nejvíc, nás dopoledne čeká na zahradě MŠ dětský den.

Přejeme hezký slunečný víkend a budeme se těšit v pondělí. Dominika, Saša, Lenka a Lenka

P.S. NEZAPOMĚNTE, ŽE V PONDĚLI JE ODCHOD NA VÝLET V 8:00!