PolyTechBus II.

Krásný den všem,

včera nás v tomto školním roce již podruhé navštívil polytechnický autobus se svými řemesly. Tentokrát jsme si přiblížili práci brašnáře, obkladače a knihaře.

Dozvěděli jsme se, že brašnář kromě brašen šije také pásky, peněženky, kabelky, batohy a jiné kožené výrobky. A abychom neskončili jen u povídání, tak jsme si každý brašnu ušil. Nejdříve jsme museli provléknout “nit” očkem jehly, prošít látku, navléknout ozdobné korálky, zavázat a už jsme mohli jen dozdobit fixou dle vlastní fantazie a nalepenými pěnovými obrázky.
Zjistili jsme také, co má na práci obkladač, že pracuje s obkladem, tedy pokládá dlažbu. Práci obkladače jsme vyzkoušeli a složili si z úlomků dlaždiček mozaiku, ta se přilepila tavnou pistolí a dozdobila fixami dle představ každého.
Poslední řemeslo, kterým jsme se zabývali, byl knihař. Kupodivu knihař nepíše knihy, ale knihy váže. Vazba knih má svá pravidla, nejdříve má kniha desky, potom předsádku a až pak jsou listy samotné knihy, které musí být dle pravidel očíslované. Knihy jsme si vyrobili, tedy svázali jsme jednotlivé listy, předsádku a desky, potom jsme na desky knihy uvedli o čem kniha je, očíslovali jsme stránky a následně jsme měli možnost pustit se i do práce ilustrátora či autora knihy.

Celá akce byla opravdu povedená, děti pracovaly s nadšením a z výrobků měly radost. Celému týmu z PolyTechBus patří velký dík! Posuďte sami podle fotek.

Tým MŠ