Pravidla teď všichni znají, místo v naší třídě mají 😊❤️🤓

Ahoj, rodiče a želvičky,

Jak vlastně začal náš týden?

No přeci tím nejdůležitějším pravidlem, které nám říká, že: „Ve třídě se máme rádi a jsme všichni kamarádi.“ Hádejte, jaké je to pravidlo?

Všechny děti v ranním kruhu vytvořily vlastní srdíčko pomocí dřívek, o kterém jsme poté vedly rozhovory:

  • Proč máme toto pravidlo?
  • Co je dobré udělat, pokud se zachovám špatně ke kamarádovi?

Poté jsme šli tvořit srdíčka do jednotlivých centre aktivit. V ateliéru děti malovaly srdce suchým pastelem. V kostkách měly děti za úkol vytvořit společně velikánské srdce z PET víček. V manipulačních hrách polepovaly srdce natrhaným krepovým papírem. A v centru knih děti rozdělovaly způsoby chování na správné a špatné.

Další den jsme probírali želvičkové pravidlo, které je pro nás velice důležité z hlediska bezpečnosti. S dětmi jsme si vysvětlili, proč je důležité chodit pomalu po třídě. A ve skupinách děti postavily želvy pomocí obruče a víček.

V ateliéru děti vytvářely želvy alobalovou technikou“, ta spočívá v nabarvení alobalu fixami, pokropení vodou a obtisknutí šablony. Vznikl tak moc hezký barevný efekt. V manipulačních hrách jsme želvičky dělali z barevného papíru.

Středeční den patřil pusinkovému pravidlu. V kruhu jsme si řekli, jaká kouzelná slova pusa říká. A která slova mají děti nejraději.: „Moje nejoblíbenější kouzelné slovo je…“

V centrech aktivit jsme pusinky barvili a polepovali.

Poslední den jsme si představili kapičkové pravidlo a řekli si, jak si správně mýt ruce a kam kapky patří.

Zkuste se dětí doma na pravidla zeptat a povídat si o nich.

Také jsme byli na procházce a poznávali okolí MŠ. Po cestě jsme se zastavili i na moc pěkném hřišti.

PS: Nové děti se velmi dobře adaptovaly a navykly si na daný režim. A proto prosíme rodiče o ukončení pohybu ve třídě, po 8:30 hod.

Chválíme také velké děti, které ochotně pomáhají mladším kamarádům.

Krásný víkend Vám přeje Adéla, Domča a Jana.