O TEREZCE A MATĚJOVI

Milí rodiče,

dnes nás navštívilo divadlo s krásnou hudební pohádkou „O Terezce a Matějovi“. V pohádce zazněly, dětem známé, písničky od Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. DĚLÁNÍ, JESTLI TO NEBUDE LÁSKA, MRAVENČÍ UKOLÉBAVKA, KRÁVY KRÁVY, NENÍ NUTNO, ŘÍZNI ŘÍZNI.. a spousta dalších. Do pohádky byly zapojeny i děti, své si užily přímo na „jevišti“. A o čem vlastně pohádka byla? Nechte si vyprávět od svých dětí, ale kdyby si náhodou nevzpomněly, tak vám dáme malou nápovědu na co se ptát.

Co najde maminka Terezky? (deníček). Co vněm zjistí? (že, Terezka miluje kamaráda Matěje). Jaká je princezna Terezka? (marnivá, má ráda šperky a moc po nich touží). Co jí chce udělat Matěj? (radost tím, že jí chce šperky koupit). Kam musí Matěj jít? (do světa, vydělat peníze na šperky pro Terezku). Co si Terezka uvědomí, a co udělá? (že byla hloupá, a vydá se Matěje hledat). Jak to dopadne a co zvítězí? (dobře, protože láska je nad všechny šperky světa).

Všem se nám pohádka moc líbila. Chovali jsme se jako v opravdovém divadle. Děkujeme za spolupráci při oblečení dětí. Většina přišla opravdu ve společenském. Vedeme tak společně děti ke společenskému chování.

Kolektiv veselých učitelek