Kutálí se líně, velikánská dýně 🎃🎃🎃

Ahoj želvičky,

nastal nový týden a nás čekalo další podzimní téma, tentokrát to byly dýně. Líné dýně na nás čekaly uprostřed kruhu, kde jsme měli možnost je prozkoumat, osahat a představit si i ostatní druhy dýní.

Společně jsme zjistili, že máme dýní Hokkaidó, Bílou, Máslovou a spoustu jiných. Další dny v ranních kruzích děti tvořily dýně z papírových tvarů a barevných dřívek. Postupně jsme si dýni posílali v kruhu a říkali, jaká asi může být. „Já o dýni vím, že…“ Zkuste se na to dětí zeptat a společné nápady zapsat na nástěnku na určený papír. A nakonec jsme podle obrázku zjistili, jaké části dýně má. Děti také předváděly, jak se taková dýně může tvářit, schválně jestli uhádnete, jakou dýni předvádí.

A jak to vypadalo v centrech aktivit?

V kostkách děti postavily dýni, musely se společně dohodnout, jaké kostky zvolí, a jak bude dýně vypadat. Spolupráce se jim vydařila a tak vznikla veliká dýně.

V ateliéru děti dýně nejprve vystřihly a poté je nabarvily. Dýně také ťupaly vatovou tyčinkou s barvou. V manipulačních hrách jsme dýně střídali a lepili z papíru. A také jsme je vydlabávali.

V centru domácnost se připravoval výborný dýňový perník, který jsme poté ochutnali. Dílna patřila dýňovým strašákům.

Všechny výrobky si můžete prohlédnout na nástěnce, krásně nám zdobí šatnu.

Ve čtvrtek jsme podruhé navštívili solnou jeskyni, nadýchali se zdravé soli a prohráli si. Snad nám to pomůže a budeme dlouho zdravý.

Pátek patřil tělocviku, a jelikož nás bylo málo, tak jsme si vytvořili opičí dráhu a nakonec zacvičili s overbally.

PS.: Nezapomeňte na pondělní oslavu narozenin donést potraviny, ke kterým jste se zapsali. A také připomínáme středeční fotografování, prosíme o příchod do 8:00 hod.

Přejeme Vám krásný víkend.

Adéla, Domča a Jana.