Moje tělo tělíčko

Ahoj Kočky,

tento týden jsme pokračovali v poznávání našeho těla. Pondělí jsme začali spolu s medičkami a medvídkem. Bylo to moc fajn, medvídka jsme zachránili. Medvídek totiž při přecházení silnice nedával pozor a srazilo ho auto. Takže jsme zavolali sanitku, medvídka odvezli do nemocnice, a tam jsme ho operovali. Mohli jsme si tedy prohlédnout jeho orgány, které měl uvnitř břicha – srdce, plíce, játra, ledviny a močový měchýř, žaludek, tenké střevo a tlusté střevo. Dozvěděli jsme se k čemu orgány slouží a medvídka jsme zašili a byl v pořádku. Potom se děti staraly o své vlastní medvídky, ošetřily je, někdo jim změřil teplotu, poslechl si je fonendoskopem nebo dal injekci.

V úterý jsme si zopakovali orgány, děti si jich z pondělí spoustu zapamatovaly, každý zkusil nějaký složit z víček. Všechny orgány jsme pak společně poskládali v kruhu a připomněli si, k čemu a kde jsou, a pak jsme šli pracovat do center. Někdo tvořil žaludek a lepil do něj potraviny, někdo dělal rozdíl mezi zdravými a zakouřenými plícemi a ostatní tvořili orgány z kostek a jiných materiálů. Ve čtvrtek jsme se pak věnovali kostře, kterou jsme si nejprve společně složili v kruhu a následně si kostru tvořil každý v nějakém centru – kostky, písek, dílna a manipulační hry. Všechny výtvory jsou na nástěnce nebo na fotkách. V pátek jsme před tělocvikem ještě každý postavil ze dřívek kostru, a potom jsme se vrhli na tradiční tělocvik.

Nezapomeňte, že v pondělí je školka kvůli stávce uzavřená. I když nás mrzí, že mnohým to komplikuje vlastní práci, tak prosím věřte, že tímto se snažíme jen zabránit zhoršení školství pro všechny děti, které by to odnesly nejvíce. Horší podmínky vzdělání pro děti nechce jistě nikdo z vás.

V úterý proběhne oslava Erikových narozenin a ve čtvrtek je náhradní termín pro Canisterapii.

Užijte si prodloužený víkend,

Lucka, Natálka, Aneta a Jíťa