Naše smysly

Milí rodiče a želvičky,

tento týden jsme pokračovali v poznávání našeho těla. Pondělí jsme začali spolu s medičkami a medvídkem. Bylo to moc fajn, medvídka jsme zachránili. Medvídek totiž při přecházení silnice nedával pozor a srazilo ho auto. Takže jsme zavolali sanitku, medvídka odvezli do nemocnice a tam jsme ho operovali. Mohli jsme si tedy prohlédnout jeho orgány, které měl uvnitř břicha – srdce, plíce, játra, ledviny a močový měchýř, žaludek, tenké střevo a tlusté střevo. Dozvěděli jsme se, k čemu orgány slouží, medvídka jsme zašili a byl v pořádku. Potom se děti staraly o své vlastní plyšáky, ošetřily je, někdo jim změřil teplotu, poslechl si je fonendoskopem nebo dal injekci.

V úterý jsme si řekli, jakých 5 smyslu má lidské tělo. Vše jsme si prakticky ukázali v kruhu a spojili to s centry aktivit. Zahráli jsme si na klavír, ochutnali jídlo, čuchali eukalyptus, ohmatali kamínky, poslouchali klavír. Jaké smysly k čemu patří se zeptejte doma dětí. Děti to moc bavilo a zajímalo. 

Ve středu byla školka zavřena z důvodu odstávky vody. 

Čtvrtek patřil solné jeskyni. Děti si ji moc užily, hrály si se solí, odpočívaly. 

V pátek jsme se rozdělili. Předškoláci šli na koncert, více zde: https://www.mskurandove.cz/2023/11/24/strunky-se-spuntiky/      S malými dětmi jsme si zdravě zacvičili. 

Příští týden nás ve středu čeká náhradní Canisterapie. 

Užijete si hezky víkend a těšíme se v ÚTERÝ. 
Dominika, Áďa, Jana 

P.S. Nezapomeňte, že je v pondělí školka zavřena z důvodu stávky. 

P.S.S. Blíží se nám podzimní brigáda, tak koukněte na nástěnku, co všechno je potřeba si s sebou vzít. Budeme se na Vás těšit.