My se čerta nebojíme, my se spolu ochráníme

Milí rodiče,

tento týden jsme se věnovali tématu čerta, anděle a Mikuláše. Povídali jsme si o tom, kdo to byl Mikuláš, kdo s Mikulášem chodí a co anděl s čertem symbolizují.

V úterý k nám do školky zavítal čert, anděl a Mikuláš. Pro některé děti bylo setkání s čertem náročnější. Děti ale byly moc statečné a k Mikuláši šly. Mikuláš nám také četl z “Knihy hříchů”, kde zaznělo mnoho pochval, zazněla zde ale i nějaká doporučení na zlepšení. Na závěr jsme řekli básničku, kterou jsme se společně naučili a vyhnali tím čerta pryč, ve veverkách totiž máme hodné děti.

“Leze z pekla, leze čert

a to není žádný žert.

Po světě se rozhlíží

a zlobidla vyhlíží.

My se čerta nebojíme,

my se spolu ochráníme.

Zabrbláme, zadupeme,

a vyženem čerta ven!”

Ve středu jsme pracovali v centrech. V ateliéru děti společně vybarvovaly čerta, v dílně vyráběly andělíčka z bavlnky, v manipulačních a stolních hrách stříhaly a následně skládaly, lepily a vybarvovaly Mikuláše, v knihách a písmenech procvičovaly grafomotoriku.

Ve čtvrtek proběhla čertovská narozeninová oslava. V centrech se připravilo vše potřebné. V kostkách děti připravily narozeninový trůn, v manipulačních a stolních hrách vyzdobily přání pro oslavence, v dílně připravily narozeninovou tabuli a v domácnosti připravily šneky z listového těsta. Při čekání na upečení šneků jsme si zahráli hry, zatancovali a to nejdůležitější, náležitě popřáli našim oslavencům :).

V pátek jsme protáhli celé tělo, zahráli pohybové hry a děti se postupně vystřídaly a zaskákaly na trampolíně. 

Využili jsme sněhových podmínek na maximum, děti si užily hry a jízdu na lopatě jak na zahradě, tak na kopci u školky.

S přáním hezkého víkendu. Mirka, Saša, Lenka

PS: Děkujeme za přinášení pohoštění na narozeninovou oslavu.