Moje rodina aneb spolu je nám dobře

Milí rodiče, 

tento týden jsme uzavřeli téma rodina. 

V úterý jsme přivítali Míšu, zahráli si seznamovací hry a následně se rozdělili do center. V manipulačních hrách děti modelovaly vlastní postavu, v dílně stavěly barevné domečky dle předlohy, v ateliéru vyškrabovaly vlastní postavu špejlí na natřený papír a v knihách a písmenech skládaly věty dle hozených dějových kostek. 

Ve středu se konala akce autorské čtení s jógou. Paní Kristýna nás provedla pohádkovým příběhem Nelinky a jejího plyšového zajíce Zajdy. Spolu s Nelinkou a Zajdou se děti podívaly do kouzelné země, kde je možné úplně vše. Můžete se zkusit zeptat, jestli si děti pamatují, co Nelinka se Zajdou zažili za dobrodružství a jaké schopnosti cestou získali. 

Ve čtvrtek jsme oslavili narozeniny Dominika. V centrech probíhala tradiční příprava, v kostkách děti stavěly narozeninový trůn, v manipulačních hrách zdobily narozeninový dort, v dílně připravovaly narozeninovou tabuli, v domácnosti připravovaly toasty a v knihách a písmenech narozeninové přání. Dominikovi se popřálo, udělala houpačka, tancovalo se a děti si zahrály i hry na přání. 

Moc děkujeme za donesení surovin na narozeninovou oslavu. 

V pátek jsme si protáhli tělo při tělocviku.   

S přáním hezkého víkendu

Mirka, Míša, Lenka